, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Ο «χάρτης» των υποψηφίων: Η μάχη του δήμου Θερμαϊκού

Λιγότερες από 90 ημέρες απομένουν έως την ώρα της κάλπης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το σύστημα της απλής αναλογικής προκαλεί επιπτώσεις: πολυδιάσπαση παρατάξεων, πολλά νέα σχήματα και ένα σωρό υποψήφιοι «μνηστήρες» σε κάθε δήμο. Χαρακτηριστικό είναι πως υποψήφιοι για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με το 2014.

Της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ

Πώς διαμορφώνεται, όμως, ο «χάρτης» των υποψηφίων δημάρχων στο Νομό Θεσσαλονίκης, πλην του κεντρικού δήμου; Υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ; Ποιοί διεκδικούν ξανά τον δημαρχιακό θώκο και ποιοι νέοι μπαίνουν στο παιχνίδι; Πόσοι θα καταφέρουν να εκλεγούν από την πρώτη κιόλας Κυριακή;

Η Karfitsa παρουσιάζει αναλυτικά τις εξελίξεις σε κάθε δήμο ξεχωριστά:

Η μάχη του δήμου Θερμαϊκού

Αμφίρροπη προμηνύεται η εκλογική αναμέτρηση στον Δήμο Θερμαϊκού με τον αριθμό των υποψηφίων δημάρχων να “κλειδώνει” στους εφτά. Ο νυν δήμαρχος, Γιάννης Μαυρομάτης, προερχόμενος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, θα αναμετρηθεί για μία ακόμη φορά με τον πρώην αντινομάρχη, Γιώργο Τσαμασλή, από το χώρο της ΝΔ. Οι δυο τους είχαν κονταροχτυπηθεί και το 2014 εκεί όπου στον πρώτο γύρο των εκλογών ο κ. Μαυρομάτης είχε λάβει ποσοστό 47,25% και ο κ. Τσαμασλής 29,73%.

Από την ομάδα του κ.Τσαμασλή ανεξαρτητοποιήθηκε ο Νίκος Παράσχου, ο οποίος κατεβαίνει ο ίδιος υποψήφιος δήμαρχος. Για πρώτη φορά στο στίβο των αυτοδιοικητικών εκλογών κατεβαίνει ο Γιώργος Χατζηβαλάσης, συγκροτώντας ανεξάρτητο συνδυασμό. Την υποψηφιότητά του αναμένεται να ανακοινώσει και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Περαίας Δημήτρης Καπλάνης.

Την υποψηφιότητα του ανακοίνωσε επίσης ο Σίμος Καψάλας ως επικεφαλής της παράταξης “Θερμαϊκός – Παγκόσμια Πόλη”. Για τρίτη φορά κατεβαίνει υποψήφια η Κωνσταντίνα Μώραλη με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, ενώ στη μάχη μπαίνει της διεκδίκησης μπήκε και ο δικηγόρος, Θεόδωρος Τζέκος.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ