01:48, Παρασκευή
07 Οκτωβρίου 2022

Ο «χάρτης» των υποψηφίων: Φαβορί ο Δ. Λιάμας στον δήμο Βόλβης

Λιγότερες από 90 ημέρες απομένουν έως την ώρα της κάλπης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το σύστημα της απλής αναλογικής προκαλεί επιπτώσεις: πολυδιάσπαση παρατάξεων, πολλά νέα σχήματα και ένα σωρό υποψήφιοι «μνηστήρες» σε κάθε δήμο. Χαρακτηριστικό είναι πως υποψήφιοι για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με το 2014.

Της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ

Πώς διαμορφώνεται, όμως, ο «χάρτης» των υποψηφίων δημάρχων στο Νομό Θεσσαλονίκης, πλην του κεντρικού δήμου; Υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ; Ποιοί διεκδικούν ξανά τον δημαρχιακό θώκο και ποιοι νέοι μπαίνουν στο παιχνίδι; Πόσοι θα καταφέρουν να εκλεγούν από την πρώτη κιόλας Κυριακή;

Η Karfitsa παρουσιάζει αναλυτικά τις εξελίξεις σε κάθε δήμο ξεχωριστά:

Φαβορί ο Δ. Λιάμας στον δήμο Βόλβης

Ως φαβορί στις αυτοδιοικητικές εκλογές εμφανίζεται στον Δήμο Βόλβης ο νυν δήμαρχος Διαμαντής Λιάμας, ο οποίος είναι στη διοίκηση από το 2010. Ο συνδυασμός του «Βόλβη Μπροστά» δεν έχει απώλειες και η ομάδα του θεωρείται συμπαγής.

Τον δημαρχιακό θώκο διεκδικεί ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Στοΐτσας, συμπράττοντας με τον Γιώργο Νανάκο και κατεβαίνουν στις εκλογές με τον συνδυασμό «Βόλβη Ισχυρός Δήμος».

Υποψήφιος δήμαρχος Βόλβης είναι και ο Γιάννης Βαλέρης, προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ, ως επικεφαλής της παράταξης “Τα πάντα για τη Βόλβη”. Στο “κάδρο” των υποψηφιοτήτων εμφανίζονται επίσης ο δημοτικός σύμβουλος Χάρης Ελευθεριάδης και ο πρώην αντιδήμαρχος Βασίλης Ζωγράφος, με τον συνδυασμό «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Βόλβης», που θα μοιραστούν τη δημαρχία σε περίπτωση εκλογικής νίκης. Τον δημαρχιακό θώκο θα διεκδικήσει τέλος η Βασιλική Πολυζωίδου, με την Λαϊκή Συσπείρωση του ΚΚΕ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ