, Τρίτη
18 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Προσήχθη στην ασφάλεια η γυναίκα που εμπλέκεται στην εξαφάνιση της 10χρονης

Του Κώστα Καντούρη
Εντοπίστηκε και προσήχθη στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης η γυναίκα που φέρεται ότι άρπαξε το μεσημέρι της Πέμπτης την 10χρονη κοντά στο σχολείο της στην Τούμπα και την άφησε σχεδόν δύο ημέρες αργότερα, όταν το παιδί εμφανίστηκε σε έναν βενζινοπώλη στην Καλαμαριά. Η γυναίκα είχε ταυτοποιηθεί από τις αρχές, είχε αναγνωριστεί από την 10χρονη και πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγο πριν τις 2 εντοπίστηκε στην Παραλία Κατερίνης. Η προσαγωγή της επιβεβαιώθηκε και με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές πρόκειται για τη γυναίκα που έχει περιγραφεί με κοντά κόκκινα μαλλιά ως αυτή που φώναξε την 10χρονη κοντά στο σχολείο της να την ακολουθήσει. Η ίδια γυναίκα διακρίνεται κοντά στην 10χρονη σε δύο σημεία από τις κάμερες ασφαλείας που έχουν ελεγχθεί από τις αρχές τις ώρες που το παιδί αγνοούταν. Επίσης αναγνωρίστηκε ότι το πρωί του Σαββάτου συνόδευσε το παιδί με ταξί και άφησε την 10χρονη κοντά στο βενζινάδικο. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι έρευνες για τον εντοπισμό της στη Θεσσαλονίκη είχαν αποβεί άκαρπες, όμως μόλις χθες πληροφορίες που έφτασαν στην ΕΛ.ΑΣ. κινητοποίησαν τις διωκτικές αρχές στην Κατερίνη. Γρήγορα ο κλοιός γύρω της έσφιξε και το μεσημέρι εντοπίστηκε και οδηγήθηκε στα κεντρικά της ασφάλειας, αφού προηγήθηκαν ολονύχτιες έρευνες. Η προσαγωγή της επιβεβαιώθηκε και από τη δικηγόρο της οικογένειας του παιδιού Ανθούλα Ανάσογλου.
Η συγκεκριμένη γυναίκα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έλεγαν ότι «συνδέεται στενά» με την οικογένεια της 10χρονης, χωρίς όμως να προσδιορίσουν με ποιόν τρόπο. Φέρεται ότι έμενε τουλάχιστον στο παρελθόν στην ίδια περιοχή και εξετάζεται εάν είχε στενότερες σχέσεις με πρόσωπο της οικογένειας. Οι εξηγήσεις που θα δώσει αναμένεται να λύσουν πολλά ερωτήματα που έχουν μείνει αναπάντητα για την υπόθεση της εξαφάνισης του παιδιού, όπως και για το φρικιαστικό εύρημα από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ότι της είχαν χορηγηθεί ναρκωτικά. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος της για την αρπαγή και στη συνέχει να κινηθεί η διαδικασία έκδοσης εντάλματος σύλληψης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.