22:55, Παρασκευή
01 Ιουλίου 2022

Προσφεύγουν στη δικαιοσύνη οι προσαχθέντες της ομιλίας Τσίπρα

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος της ομοσπονδίας πολιτιστικών μακεδονικών συλλόγων Γιώργος Τάτσιος και η συνήγορος του Ειρήνη Μαρούπα, ζητώντας την ποινική δίωξη των υπευθύνων για την απομάκρυνσή τους από την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία των Πρεσπών την περασμένη Παρασκευή και στη συνέχεια την προσαγωγή τους στην αστυνομία. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ήταν μεταξύ των προσώπων που εντοπίστηκαν και απομακρύνθηκαν από την είσοδο του Αλεξάνδρειου, καθώς κρίθηκε ότι θέλουν να προκαλέσουν προβλήματα και έτσι προσήχθησαν στην αστυνομία.
«Η αφίσα αφορούσε ένα ανοιχτό κάλεσμα στον ελληνικό λαό προκειμένου να μας εξηγήσει ο Πρωθυπουργός γιατί πρέπει να πούμε ναι στην «Μακεδονία της Δημοκρατίας», δηλαδή στην πραγματικότητα στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας», δηλαδή στη δημιουργία νέου κράτους. Προκύπτει τούτο ξεκάθαρα από την ίδια.
Είχαμε αντιληφθεί όλοι ότι επρόκειτο για μία ανοιχτή δημόσια εκδήλωση στην οποία καλούνταν, όλοι όσοι ενδιαφέρονταν, ελεύθερα. Κι εμείς ενδιαφερόμασταν. Κι ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα», αναφέρουν στη μήνυση που κατατέθηκε σήμερα το πρωί στην εισαγγελία Σερρών, λόγω εντοπιότητας του προέδρου.
«Πρόκειται για σαφή περιορισμό των ατομικών ελευθεριών μας, μας προσήγαγε η αστυνομία χωρίς κανέναν λόγο και μας αρνήθηκαν την είσοδο σε μία δημόσια εκδήλωση», τόνισε μιλώντας στην karfitsa.gr ο κ. Τάτσιος. Στη μήνυση περιγράφονται αναλυτικά όλα όσα συνέβησαν την ώρα της απομάκρυνσης και της προσαγωγής τους από το κλειστό στάδιο της Θεσσαλονίκης.
Μηνύσεις αναμένεται να κατατεθούν και από άλλους προσαχθέντες μέλη μακεδονικών σωματείων που είναι επίσης την ίδια τύχη στην είσοδο του Αλεξάνδρειου, λίγο πριν την έναρξη της ομιλίας Τσίπρα.