, Παρασκευή
14 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Πρόεδρος ΕΚΘ: Η ανεργία στην Θεσσαλονίκη θα φτάσει το 40%

Την εκτίμησή του πως η πραγματική ανεργία σε επίπεδο νομού Θεσσαλονίκης μπορεί να φτάσει το 40% εξέφρασε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Χάρης Κυπριανίδης μιλώντας στη «Βεράντα Αριστοτέλους» του Radio North 98.

«Η αγωνία για όλους τους εργαζόμενους είναι στα ύψη. Ακόμα και για εκείνους που είχαν συμβάσεις πλήρους απασχόλησης. Στη χώρα μας το μεγαλύτερο ποσοστό συμβάσεων είναι μερικής απασχόλησης» σχολίασε. Ανέφερε πως πολλές επιχειρήσεις στην πόλη δεν θα ανοίξουν, ενώ τα ποσοστά της ανεργίας στην πόλη εκτιμάται πως θα αυξηθούν και εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλοί Θεσσαλονικείς δεν θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν εποχιακά στην Χαλκιδική.

«Η ανεργία πανελλαδικά θα ξεπεράσει το 20%. Εκτιμούμε τα πραγματικά γεγονότα και όχι τα νούμερα της ΕΛΣΤΑΤ. Με τα νέα δεδομένα προβλέπεται ότι η ανεργία στη Θεσσαλονίκη θα φτάσει το 40%. Δεν είχαμε φτάσει ούτε την περίοδο της οικονομικής κρίσης σε αυτά τα ποσοστά» σχολίασε ο κ. Κυπριανίδης.

«Στην πόλη μας θα «χτυπήσει» κόκκινο η ανεργία» είπε.

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ τόνισε ότι ο κρατικός μηχανισμός αδυνατεί να κάνει ελέγχους και πως έλεγχοι γίνονται μόνο μετά από καταγγελία.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.