, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Πρόεδρος Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης: Στο 80% οι απώλειες, τρία χρόνια η ανάκαμψη

«Τα μεγάλα ξενοδοχεία δουλεύουν περίπου με το 20% – 25% του προσωπικού τους. Τα μικρά με λίγο περισσότερο του 30%. Η πληρότητα αυτό το διάστημα είναι γύρω στο 25%, με σαφή καθοδική πορεία. Δεν είναι βιώσιμο. Απλά μικραίνει τη ζημία. Έχουμε μια πτώση της τάξεως του 80%. Υπάρχουν ξενοδόχοι που σκέφτονται το λουκέτο μέχρι να βελτιωθεί η υγειονομική εικόνα. Και βέβαια, με την πόλη αντιμέτωπη με ένα πιθανό lockdown, τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα.»

Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα, που περιέγραψε για τον τουρισμό στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Ανδρέας Μανδρίνος, μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος”.

Εκτίμησε δε, ότι και το 2021 θα είναι μια προβληματική χρονιά για τον τουρισμό στην περιοχή: «Δεν είναι τι πτήσεις είχαμε μέχρι τώρα αλλά τι πτήσεις θα έρθουν, όταν θα ξεκινήσουν οι εταιρίες να δουλεύουν και όταν θα κρίνουν ότι υπάρχει η σχετική ζήτηση για τη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι όπως η Αθήνα που απλώς θα αποκατασταθούν οι συνδέσεις με ξένες πρωτεύουσες. Για όλη την Ελλάδα είναι δύσκολα αλλά ειδικά για τη Θεσσαλονίκη είναι ακόμη πιο δύσκολα στο να “τραβήξει” πτήσεις. Η επαναφορά στα επίπεδα του 2019 θα διαρκέσει τουλάχιστον τρία χρόνια.»

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.