, Τρίτη
18 Ιουνίου 2024

search icon search icon

ΠτΔ από Θεσσαλονίκη: Το έπος του ‘40 εν μέσω πανδημίας και εντάσεων αποτελεί πρότυπο ενότητας και εθνικής αυτοπεποίθησης

Τιμές για την επέτειο εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου απέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία κατέθεσε Στεφάνι στο Ηρώο του Γ Σώματος Στρατού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού, η κατάθεση του στεφάνου από την ΠτΔ έγινε χωρίς την παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης ή εκπροσώπων του πολιτικού προσωπικού της πόλης.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με τήρηση ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
«Το έπος του ‘40 μας συγκινεί και μας εμπνέει. Σήμερα σε πολύ δύσκολες συνθήκες εν μέσω έντασης της πανδημίας και της έντασης στο Αιγαίο  και την Ανατολική Μεσόγειο, αποτελεί ένα πρότυπο ενότητας, ομοψυχίας και εθνικής αυτοπεποίθησης. Η ιστορία μας διδάσκει ότι η πατρίδα μας δυναμώνει και υπερβαίνει κάθε όριο όταν είναι ενωμένη», ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμα της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και κατέληξε χρησιμοποιώντας στίχους του μεγάλου μας ποιητή, Οδυσσέα Ελύτη:
«Είδα στο πρόσωπο των στρατιωτών μου τη λάμψη που είναι ικανός ο ελληνισμός να αναδύσει όταν πιστεύει στο δίκιο του».
Εν συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γ Σώμα Στρατού.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.