Πως θα λειτουργούν οι αθλητικοί χώροι του δήμου Θεσσαλονίκης
Τα μέτρα προστασίας που θα ληφθούν και ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι αθλητικοί χώροι του δήμου Θεσσαλονίκης συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη που είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με τους αντιδημάρχους και τους εντεταλμένους συμβούλους, υπεύθυνους για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στην τηλεδιάσκεψη, όπου ανακοινώθηκαν μέτρα για τη σταδιακή επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας, συμμετείχε ο Αντιδημαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού, Πετρος Λεκάκης.
Σε ανάρτηση του ο κ.Λεκακης, μετά την τηλεδιάσκεψη, ανέφερε τι θα ισχύει από τις επόμενες ημέρες στους αθλητικούς χώρους.
Πιο αναλυτικά:
*Αρχικά θα επιτραπούν οι προπονήσεις σε ανοιχτούς αθλητικούς χώρους για τα ατομικά αθλήματα. Τα αποδυτήρια θα είναι κλειδωμένα και οι κερκίδες κλειστές για τους θεατές.
*Κατά την είσοδο στο αθλητικό κέντρο θα υπάρχει φύλακας που θα καταγράφει το ονοματεπώνυμο του αθλητή, την ώρα εισόδου και εξόδου και θα γίνεται θερμομέτρηση. Ανά δύο μέτρα θα υπάρχουν καρέκλες και πάγκοι για να αφήνουν οι αθλητές τα προσωπικά τους αντικείμενα.
*Τα κυλικεία θα είναι κλειστά και οι αθλητές καλούνται να έχουν μαζί τους εμφιαλωμένα νερά και ατομικές πετσέτες προσώπου. Ο ακάθαρτος ιματικός αθλητισμός θα μπαίνει σε πλαστική σακούλα και θα απολυμαίνεται στο σπίτι.
*Το προσωπικό των αθλητικών χώρων θα φοράει υποχρεωτικά μάσκα και γάντια.
*Ολοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να υποδεικνύουν ατομική ευθύνη για να προστατεύουν τον εαυτό τους, το συνάνθρωπο τους και το συναθλητή τους.
*Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης τονίστηκε η σημασία της άθλησης για το γενικό πληθυσμό καθώς βελτιώνει την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος. Με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας προτείνεται: άσκηση 30’, 5 φορές την εβδομάδα, για τους ενήλικες. Από απλό περπάτημα, ποδήλατο ή τζόκινγκ. Για τα παιδιά η άσκηση θα πρέπει να είναι 60’, πέντε φορές την εβδομάδα.