13:13, Τετάρτη
06 Ιουλίου 2022

Σπ. Βούγιας: Τραμ, μετρό και λεωφορεία με μόνιμη πεζοδρόμηση της Λ. Νίκης

Το όραμά τους για τη Θεσσαλονίκη μοιράστηκαν με τους τηλεθεατές του ΄΄ATLAS Κεντρικής Μακεδονίας΄΄ οι Σπύρος Βούγιας και Νίκος Νυφούδης, που έχουν σχηματίσει την κίνηση «Μαζί για τη Θεσσαλονίκη».
Η εν λόγω κίνηση θα μετασχηματιστεί σε πολιτική αυτοδιοικητική παράταξη, αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι ζυμώσεις και θα είναι έτοιμοι οι εμπνευστές του να ανακοινώσουν όνομα συνδυασμού και στελέχη. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται νωρίτερα από τις αρχές Δεκεμβρίου.
Ο Σπύρος Βούγιας αναφέρθηκε στην πρόταση που επί σειρά δεκαετιών τώρα προκρίνει για τη Θεσσαλονίκη και αφορά το τραμ ως μέσο αστικής συγκοινωνίας. Μίλησε για το μετρό και την εκ των προτέρων επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε με τις αρχαιότητες, ενώ τόνισε και την ανάγκη επέκτασης και αναβάθμισης του δικτύου ποδηλατοδρόμων.
«Η πιο τολμηρή μου πρόταση που θα άλλαζε την εικόνα της πόλης θα ήταν η μόνιμη πεζοδρόμηση της Λ. Νίκης», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βούγιας. Όπως ανέφερε, «θα έμενε στην ιστορία ο δήμαρχος που θα μπορούσε να το υλοποιήσει».
«Όλοι ρωτούν δικαιολογημένα πού θα πάνε όλα αυτά τα ΙΧ. Θα παίρναμε τα λεωφορεία από τη Μητροπόλεως και θα τα οδηγούσαμε σε μια αντίστροφης κίνησης λωρίδα επί της Τσιμισκή, στη λωρίδα που τώρα παρκάρουν παράνομα τα οχήματα. Με τον τρόπο αυτό θα απαλλάξουμε την οδό και από το παράνομο παρκάρισμα», τόνισε ο ίδιος.
Ταυτόχρονα, το ίδιο σχέδιο περιλαμβάνει ποδηλατόδρομο επί της πεζοδρομημένης Λ. Νίκης, καθώς, όπως υποστήριξε ο κ. Βούγιας, το υπάρχον κομμάτι εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για ατυχήματα πεζών και ποδηλατών.