, Πέμπτη
30 Μαρτίου 2023

Στον ανακριτή οι συλληφθέντες για την επίθεση με μαχαίρι

Στον ανακριτή παραπέμφθηκαν οι δύο συλληφθέντες για τη χθεσινοβραδινή επίθεση σε 29χρονο με μαχαίρι, μετά τη λήξη της πορείας για τη Γενοκτονία των ποντίων. Οι ακριβείς λόγοι της επίθεσης δεν έχουν διευκρινιστεί αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες ήταν μεθυσμένοι.
Το σκηνικό καταγγέλθηκε από 29χρονο, ο οποίος δραστηριοποιείται σε εθνικιστικές οργανώσεις. Όπως είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς, ομάδα πέντε ατόμων τον είδε στο ύψος της οδού Αγίας Σοφίας, την ώρα που επέστρεφε από την πορεία, και του απευθύνθηκε αποκαλώντας τον «χρυσαυγίτη». Ισχυρίστηκε ακόμη ότι τον επιτέθηκαν με μαχαίρι και σύμφωνα με τη δικογραφία του έχουν καταφέρει επτά τραύματα, χωρίς να έχει κίνδυνο η ζωή του, όπως και ότι πέταξαν εναντίον του… καρέκλες. Η αστυνομία συνέλαβε άμεσα δύο άτομα, 22 και 33 χρόνων, οι οποίοι από την έρευνα προέκυψε ότι δεν έχουν καμία σχέση με αντιεξουσιαστές, όπως αρχικά εκτιμήθηκε.

Από την προανάκριση πάντως δεν προέκυψε οποιοσδήποτε σοβαρός λόγος για το επεισόδιο. «Μάλλον δεν υπάρχει λόγος», έλεγαν χαρακτηριστικά αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση ξεδιαλύνοντας ότι το επεισόδιο δεν σχετίζεται με καμία πολιτική αντιπαράθεση.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Φίλιππο Καρατσίδη ο οποίος άσκησε σε βάρος του ενός ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, για τον δεύτερο για πρόκληση σωματικής βλάβης, ενώ και οι δύο διώκονται για απείθεια, αντίσταση και απειλή.
Κ.Κ.