, Τετάρτη
22 Μαρτίου 2023

Συνελήφθη ληστής με μαχαίρι που έσπερνε τον τρόμο στη Θεσσαλονίκη

Ένας άντρας 34ετων συνελήφθη για ληστείες που διέπραττε σε καταστήματα στην περιοχή του Ευόσμου, της Σταυρούπολης και της Χαριλάου, χθες το απόγευμα από άντρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο άντρας εντοπίστηκε να κινείται και να περιεργάζεται κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Ευόσμου, ενώ σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.

Από αστυνομικές έρευνες , προέκυψε πως το τελευταίο δίμηνο, με την απειλή μαχαιριού διέπραξε οκτώ ληστείες σε αρτοζαχαροπλαστεία, φαρμακεία και κατάστημα ψιλικών στις περιοχές Ευόσμου, Χαριλάου και Σταυρούπολης, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικά ποσά.

Όπως έγινε γνωστό από τις αρχές, ο άντρας εντοπίσθηκε χθες , Πέμπτη, το απόγευμα να κινείται ύποπτα και να περιεργάζεται κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Ευόσμου, ενώ σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο 34χρονος κατά το τελευταίο δίμηνο, με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου διέπραξε οκτώ (8) ληστείες σε αρτοζαχαροπλαστεία, φαρμακεία και κατάστημα ψιλικών στις περιοχές Ευόσμου, Χαριλάου και Σταυρούπολης, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικά ποσά.

Ενδεικτικά ληστείες που διέπραξε και είδαν το φως της δημοσιότητας ήταν σε φούρνο στην περιοχή της Χαριλάου και στην περιοχή της Σταυρούπολης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 34χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ρουχισμού, τα οποία φορούσε κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.