, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Σύσκεψη για αξιοποίηση των πρώτων 25 ακινήτων του υπουργείου στη Θεσσαλονίκη

Σύσκεψη πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο ΥΜΑΘ, με πρωτοβουλία της υπουργού εργασίας Έφης Αχτσιογλου και της ΥΜΑΘ Ελευθερίας Χατζηγεωργίου.
Σκοπός αυτής της σύσκεψης είναι να βρεθεί ο τρόπος αξιοποίησης των 25 ακινήτων του υπουργείου εργασίας που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη.
Συνολικά στην χώρα τα ακίνητα αυτά είναι 1.126 εκ των οποίων τα 90 στην Αθήνα έχουν αποδοθεί με διαδικασίες fast track, όπως εξήγησε η κ. Αχτσιόγλου.
Η υπουργός Εργασίας σημείωσε πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόγραμμα, με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης. «Πλήθος ακινήτων κι εκτάσεων που ανήκουν στο υπουργείο Εργασίας κι έμεναν αναξιοποίητα μέχρι το 2015, πλέον έχουν μπει σε διαδικασία αξιοποίησης με το μέγιστο δυνατό κοινωνικό όφελος. Είτε αφορά σε μετεγκατάσταση υπηρεσιών του δημοσίου ώστε να επιτευχθεί η οικονομία κλίμακας, είτε να αξιοποιηθούν από φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, φορείς με κοινωφελής σκοπούς, είτε ακόμη κι από ιδιώτες ώστε να πετύχουμε μέγιστη οικονομική ανταπόδοση για το δημόσιο. Αυτό το πρόγραμμα έχει ήδη δώσει ζωή σε 90 εμβληματικά ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας και πλέον το ξεκινάμε και στην Θεσσαλονίκη», εξήγησε η κ. Αχτσιόγλου.