, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Το πρώτο πάρκο στην Νικόπολη εγκαινίασε ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Έναν υποδειγματικό πυρήνα πρασίνου στη δυτική Θεσσαλονίκη εγκαινίασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη.
Παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου, του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Χρήστου Μήττα και του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για ένα εντυπωσιακό πάρκο, έναν πόλο αναψυχής, σε μια περιοχή που αποκτά τον πρώτο οργανωμένο χώρο πρασίνου της έπειτα από 50 χρόνια.

«Είναι μία ξεχωριστή ημέρα για τη Νικόπολη του Δήμο Παύλου Μελά, που αποκτά μετά από πέντε δεκαετίες, το πρώτο της πάρκο. Ημέρες όπως η σημερινή και έργα όπως αυτό που εγκαινιάζουμε σήμερα είναι αυτά που δίνουν σε όλους μας κουράγιο, είναι αυτά μας γεμίζουν αισιοδοξία, που μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε, να ξεπερνάμε τις δυσκολίες και να τα καταφέρνουμε», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης εξήρε την άριστη συνεργασία με τον Μητροπολίτη Βαρνάβα, τον Δήμαρχο και την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, που έχει την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και υπογράμμισε ότι «η Περιφέρεια θα συνεχίσει να αξιοποιεί όλα τα μέσα και τις δυνατότητες που διαθέτει, για να συνεχίσουμε μαζί να κάνουμε πολλά και σημαντικά έργα σε ολόκληρο το Δήμο Παύλου Μελά. Έργα που δεν αλλάζουν απλά την εικόνα σε Δήμους και γειτονιές, αλλά έργα που αλλάζουν και κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωή μας.
Έργα όπως αυτός ο πνεύμονας πρασίνου που δημιουργήσαμε εδώ. Ένας πράσινος πυρήνας με βιοκλιματικό χαρακτήρα, ένα παράδειγμα αναβάθμισης δημόσιου χώρου με ιδιαίτερο σχεδιασμό, με όλες τις προδιαγραφές για να είναι προσβάσιμο από τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, ένας πραγματικά ελεύθερος χώρος για τους κατοίκους, τις οικογένειες, τα παιδιά».

Το πάρκο της Νικόπολης είναι από τους μεγαλύτερους αστικούς πυρήνες πρασίνου της Θεσσαλονίκης, με σύγχρονο εξοπλισμό και χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με 1,2 εκ. ευρώ.
«Οι τοπικές μας κοινότητες, οι γειτονιές μας, οι άνθρωποι, οι συμπολίτες μας, είναι πάντα στον πυρήνα της πολιτικής μας, του σχεδιασμού μας, των έργων μας. Καθημερινότητα, ποιότητα ζωής, υγεία, παιδεία, ασφάλεια, περιβάλλον, πολιτισμός, στήριξη της οικογένειες, στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είναι η σταθερές προτεραιότητές μας. Γι’ αυτό αξιοποιούμε περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ για παρεμβάσεις μέσα στον αστικό ιστό, σε όλες τις Πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας και στους Δήμους της Θεσσαλονίκης, αναβαθμίζοντας περιβαλλοντικά και οικονομικά τις περιοχές. Όπως δεν αφήσαμε κανένα μόνο μέσα στην κρίση, έτσι και τώρα δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.
Από την πλευρά της η κ. Πατουλίδου δήλωσε: «Θεωρώ ότι το πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης αποδεικνύει ότι μπορεί να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αναδεικνύοντας τη συνεργασία Περιφέρειας και Δημάρχων και να παράγει αποτέλεσμα. Γι’ αυτό και το έργο της Μητροπολιτικής Διοίκησης της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης δε σταματά με το τρέχον πρόγραμμα, αλλά θα συνεχιστεί και στη νέα προγραμματική περίοδο προσφέροντας περισσότερα αναγκαία έργα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.