, Σάββατο
30 Σεπτεμβρίου 2023

Χειροπέδες σε δύο άτομα για ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Συνελήφθησαν χθες δύο άτομα σε διαφορετικές περιπτώσεις σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, για διακίνηση, καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση.

Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο ξεχωριστών ερευνών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς εντοπίσθηκαν στην κατοχή τους υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης, ποσότητες κάνναβης και χρηματικό ποσό .

Συγκεκριμένα στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη 29χρονος , διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί με τη μέθοδο της υδροπονίας δύο δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1 μέτρου, τα οποία κατασχέθηκαν.

Επίσης κατασχέθηκαν: συσκευασίες με ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 234,8 γραμμαρίων,  2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, ο εξοπλισμός της υδροπονικής καλλιέργειας (υφασμάτινη ντουλάπα, λαμπτήρες, χρονοδιακόπτης κ.α.) και το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ, ως προερχόμενο από την αγοραπωλησία των ναρκωτικών.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 521,4 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και ένα πιστόλι κρότου με 17 φυσίγγια.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.