, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Άνω Πόλη: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν λόγω έργων ανάπλασης

Στην τέταρτη και τελευταία φάση μπαίνει το έργο «Διαμόρφωση σχολικών δακτυλίων για την ασφαλή πρόσβαση μαθητών» του δήμου Θεσσαλονίκης με την ανάπλαση της περιοχής γύρω από το σχολικό συγκρότημα στην πλατεία Αγ. Αναργύρων στην Άνω Πόλη.

Η ανάπλαση ξεκινά μεθαύριο, την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα διαρκέσει 40 ημέρες.

Το έργο εξασφαλίζει την απρόσκοπτη και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των μαθητών της περιοχής, των ατόμων με αναπηρία και των επισκεπτών του Πύργου Τριγωνίου, με τη δημιουργία κυκλοφοριακών λαιμών στα κομβικά σημεία των διαβάσεων, με αύξηση του πλάτους των πεζοδρομίων και στένωση της κυκλοφοριακής λωρίδας στην οδό Χ. Μούσκου και στην Πορτάρα, με προσωρινό πεζοδρόμιο πλάτους 0.70μ στη μία παρειά του δρόμου και την κατεδάφιση των ρυμοτομούμενων κτισμάτων για πλήρη διάνοιξη και διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου.

Η αντικατάσταση της ασφάλτου από λιθόστρωτο με φυσικούς γρανιτοκυβόλιθους και με φυσικά υλικά, λόγω της γειτνίασης της περιοχής με τα βυζαντινά τείχη, αναδεικνύει την ιστορικότητα του τόπου και αναγκάζει τα οχήματα σε επιβράδυνση.

Για την εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών κυκλοφορίας πραγματοποιείται ανακατανομή των χώρων στάθμευσης δικύκλων και της πιάτσας ΤΑΧΙ και δημιουργία θέσεων φορτοεκφόρτωσης για την εξυπηρέτηση των αναγκών των καταστημάτων της περιοχής.

Κατά την διάρκεια των εργασιών αποκλείεται εξολοκλήρου στο υπό κατασκευή τμήμα, η διέλευση όλων των οχημάτων και η κίνηση εκτρέπεται από το κέντρο προς την Περιφερειακή οδό, σύμφωνα και με την Απόφαση 5033/1/2018 περιοριστικών μέτρων της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Έτσι, όσα οχήματα κινούνται από το κέντρο επί της οδού Θεοτοκοπούλου – Ακροπόλεως, καθώς και επί της οδού Ελένης Ζωγράφου, συναντούν πληροφοριακή εργοταξιακή σήμανση στη διασταύρωση με τη Λεωφόρο Όχι, μέσω της οποίας, καθώς και των οδών Ηπείρου, Αγνώστου Στρατιώτου, Αθανασίου Διάκου και Ειρήνης, καταλήγουν στην οδό Ελ. Βενιζέλου με κατεύθυνση την Περιφερειακή οδό.

Για όσους παραβλέψουν την εργοταξιακή πληροφοριακή σήμανση και συνεχίσουν επί της οδού Ακροπόλεως προβλέπεται εκτροπή αριστερά προς την οδό Επταπυργίου και μέσω Παλαμίδου, πορτάρα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ», Υετίωνος, Κίμωνος και Μεσολογγίου με κατεύθυνση την Περιφερειακή οδό.

Εξαίρεση στην παραπάνω εργοταξιακή ρύθμιση αποτελούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, τα οποία θα μπορούν να εισέρχονται στην οδό Επταπυργίου και να κάνουν αναστροφή επί αυτής στο ύψος της Μονής Βλατάδων, προκειμένου να πραγματοποιούν το δρομολόγιο της επιστροφής.

Αντίστοιχα, όσα οχήματα κινούνται από την Περιφερειακή οδό μέσω της Ελ. Βενιζέλου προς το κέντρο, συναντούν πληροφοριακή εργοταξιακή σήμανση στον σηματοδότη της διασταύρωσης με την οδό Δημητρίου Ιπατρού και μέσω των οδών Αρ. Κωνσταντοπούλου, Εράσμου και Χ. Μούσκου (η οποία μονοδρομείται), στην οδό Ακροπόλεως με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης.

«Γνωρίζουμε ότι θα προκληθεί αναστάτωση και μια σχετική όχληση και γι’ αυτό ζητούμε προκαταβολικά την κατανόηση και την υπομονή των συμπολιτών μας. Θα προσπαθήσουμε για την ολοκλήρωση των έργων στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα, εκμεταλλευόμενοι βεβαίως και την εποχή, που η τουριστική κίνηση περιορίζεται», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.