, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αναδιαμόρφωση σε 8 παιδικές χαρές του Δ. Λαγκαδά

Η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και ο Δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, υπέγραψαν σήμερα 4 Οκτωβρίου προγραμματική σύμβαση με αντικείμενο “Αναδιαμόρφωση οκτώ (8) υφιστάμενων Παιδικών Χαρών του Δήμου Λαγκαδά συμπεριλαμβανομένης  προμήθειας νέου εξοπλισμού” προϋπολογισμού 258.678 €.
Συγκεκριμένα Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συγχρηματοδοτεί το έργο με  220.000,00 € από τις πιστώσεις του Προγράμματος Επενδυτικών Δαπανών Ιδίων Πόρων  της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Λαγκαδά με το ποσό των 38.678 € από τις πιστώσεις Ιδίων Πόρων του. Η υλοποίηση του έργου, κρίνεται αναγκαία, καθότι αφορά στην αναδιαμόρφωση παιδικών χαρών του Δήμου Λαγκαδά  προκειμένου να δοθεί το σήμα καταλληλότητας των παιδικών χαρών αυτών από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.
Οι οκτώ (8) υφιστάμενες Παιδικές Χαρές του Δήμου Λαγκαδά , θα πρέπει να αποτελούνται από συντηρημένο υφιστάμενο και νέο εξοπλισμό (όργανα παιδικής χαράς) τα οποία θα κατασκευαστούν από κατάλληλα υλικά, απόλυτα ασφαλή για τη χρήση τους από παιδιά και θα λειτουργούν σε άριστη κατάσταση σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει η κείμενη νομοθεσία. Πέραν τούτου, θα γίνει διαμόρφωση του χώρου κάθε παιδικής χαράς, με τέτοιον τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η απόλυτη ασφάλεια των παιδιών.
“Στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και των 14 δήμων που ανήκουν στα αυτοδιοικητικά της όρια, επιθυμώντας την ισόρροπη και ισόνομη σχέση με όλους του δήμους,  η Αντιπεριφέρεια Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης δε θα μπορούσε να αρνηθεί το αίτημα του δημάρχου Γιάννη Καραγιάννη να συνδράμει στην προσπάθεια του Δήμου Λαγκαδά για την ανάπλαση και συντήρηση υφιστάμενων παιδικών χαρών με σκοπό την πιστοποίησή τους. Με κοινό όραμα την βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών, συμβάλλουμε στην προσπάθεια του Δήμου για την δημιουργία παιδικών χαρών που θα πληρούν τις πλέον σύγχρονες και βάση νόμου προδιαγραφές ασφαλείας, έτσι ώστε τα παιδιά σε αυτούς τους χώρους να χαίρονται, μέσα από το παιχνίδι και την άθληση, να βελτιώνουν τις σωματικές τους δεξιότητες, και να κοινωνικοποιούνται”, δήλωσε χαρακτηριστικά η κα. Πατουλίδου μετά την υπογραφή της σύμβασης.
Από την μεριά του ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Καραγιάννης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και προσωπικά την κα. Πατουλίδου για την στήριξη της σε μια εποχή που όπως τόνισε “ οι κρατικές χρηματοδοτήσεις έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί για αυτό και ο δήμος μας προσπαθεί με ορθή διαχείριση των πόρων του και την καλή συνεργασία με την Περιφέρεια να πραγματοποιεί το αυτονόητο”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.