, Σάββατο
20 Απριλίου 2024

search icon search icon

Απεγκλωβίστηκαν από το χιόνι φύλακες στο πάρκο κεραιών του Χορτιάτη!

Επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ατόμων, που εργάζονται ως φύλακες σε οικίσκους κεραιών ραδιοφώνων στο πάρκο κεραιών του Χορτιάτη, πραγματοποίησαν τα μέλη της επίλεκτης ομάδας ειδικών αποστολών της Πυλαίας. Οι δύο φύλακες ειδοποίησαν ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ενώ ιδιαίτερα ο ένας κινδύνευε, καθώς στον οικίσκο διακόπηκε το ρεύμα και η θερμοκρασία είχε πέσει.

Η επιχείρηση ξεκίνησε το πρωί με ερπυστριοφόρο όχημα της ομάδας και με την επίβλεψη της πυροσβεστικής που ήταν ενήμερη για το πρόβλημα. Μέλη της ομάδας κατάφεραν το μεσημέρι να προσεγγίσουν τον πρώτο οικίσκο όπου ήταν ο φύλακας που αντιμετώπιζε πρόβλημα με τις χαμηλές θερμοκρασίες και μεταφέρθηκε στον Χορτιάτη, ενώ άμεσα προσέγγισαν και τον δεύτερο φύλακα, που όμως είχε ρεύμα και ήταν καλά στην υγεία του. «Η περιοχή είχε 1,5 μέτρο χιόνι, ακόμη και χωρίς το ερπυστριοφόρο ετοιμαστήκαμε να ανοίξουμε διαδρόμους», έλεγαν τα μέλη της ομάδας ειδικών αποστολών.

Κ. Κ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.