, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Βανδαλισμοί ξανά στη Νέα Παραλία – Η ανακοίνωση του Δήμου

Σε ανακοίνωση προχώρησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας σχετικά με τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν την 15η Ιανουαρίου στη Νέα Παραλία. Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε μια άνευ προηγουμένου εκτεταμένη κλοπή φύλλων χαλκού βάρους 3,5 τόνων από τον καταρράκτη στον Κήπο του Νερού.
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Με αφορμή το νέο κρούσμα βανδαλισμού που σημειώθηκε στη Νέα Παραλία ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση: Μία ακόμη απαράδεκτη όσο και αποτρόπαια πράξη έρχεται να προστεθεί στη θλιβερή αλυσίδα των ωμών παρεμβάσεων που συντελούνται όλο αυτό το χρονικό διάστημα στον κεντρικό χώρο αναψυχής και περιπάτου, στο στολίδι της Θεσσαλονίκης, στη Νέα Παραλία.

Συγκεκριμένα, πιθανόν το βράδυ της 15ης προς 16η Ιανουαρίου 2019, διαπιστώθηκε μια άνευ προηγουμένου εκτεταμένη κλοπή φύλλων χαλκού βάρους 3,5 τόνων από τον καταρράκτη στον Κήπο του Νερού.

Αναλυτικά εκλάπησαν δύο σειρές φύλλων χαλκού, μήκους 88,00μ. και πλάτους 0,45μ. έκαστο, που κάλυπταν το κανάλι υπερχείλισης του καταρράκτη, δίπλα στο πεζοδρόμιο της οδού Μ. Κάλλας. Η κλοπή διαπράχθηκε πολύ πιθανόν από πολυπληθή ομάδα, αφού απαιτήθηκε ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία -εργασία για να αποκολληθούν όλα τα παραπάνω, να φορτωθούν σε οχήματα και να απομακρυνθούν.

Το περιστατικό, που είναι το πλέον σοβαρό, σημειώθηκε την επόμενη της συνέντευξης Τύπου του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, όπου είχαν στιγματιστεί τα θέματα των κλοπών φωτιστικών σωμάτων, σχαρών, αλλά και οι συνεχείς βανδαλισμοί που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι την ίδια στιγμή έχει εκφραστεί η πρόθεση από το γνωστό επιχειρηματία – δωρητή Σταύρο Ανδρεάδη για συντήρηση των Κήπων των Γλυπτών και της Μεσογείου με δική του χορηγία, η οποία, σε συνδυασμό με τις τρεις εργολαβίες των υπηρεσιών του Δήμου που βρίσκονται σε εξέλιξη, αποσκοπούν σε πλήρη λειτουργία και αποκατάσταση όλων των βλαβών στη Νέα Παραλία μέχρι τον Απρίλιο.

Μέσα στις πρώτες μας ενέργειες ήταν να στείλουμε επιστολή -με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος- προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προβεί στις δέουσες ενέργειες και στον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών, καθώς και να προχωρήσουμε στη γνωστοποίηση του περιστατικού στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, της οποίας ζητούμε την άμεση παρέμβαση.

Θέλω να καταγγείλω τον «ασύμμετρο πόλεμο» που συντελείται στη Νέα Παραλία, λόγω των συνεχών βανδαλισμών και των κλοπών αυτών των στοιχείων αστικού εξοπλισμού και να ζητήσω τη σύμπραξη όλων των φορέων με μοναδικό σκοπό να παταχθεί το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο που πλήττει την κοινωνία μας προτού να είναι πάρα πολύ αργά.»

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.