, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Για πρώτη φορά Γαλάζιες Σημαίες σε έξι ακτές του Δήμου Θερμαϊκού

Με τη «Γαλάζια Σημαία» να αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο, που απονέμεται σε ακτές και μαρίνες υπό αυστηρότατες προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων η αξιολόγηση ποιότητας των υδάτων ως «Εξαιρετική», δίχως καμία άλλη διαβάθμιση να είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα, η σημασία του συγκεκριμένου βραβείου δεν χωρά αμφισβήτηση. Ποιότητα που ελέγχεται με συνεχείς δειγματοληπτικές μετρήσεις.
Γι’ αυτό η απονομή της, για πρώτη φορά, σε έξι (6) ακτές του Δήμου Θερμαϊκού αποτελεί μια σπουδαία επιβράβευση για τη Διοίκηση, που κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου φέτος να ξεπεραστεί κάθε προηγούμενο και οι μεγάλης επισκεψιμότητας και απαράμιλλης ομορφιάς παραλίες του τόπου να λάβουν την πιστοποίηση που αξίζουν.
Οι ακτές τις οποίες πρόκειται να κοσμήσουν οι Γαλάζιες Σημαίες είναι:
• Αγία Τριάδα – ΠΙΚΠΑ.
• Ν. Μηχανιώνα – Τουρμπαλί.
• Νέοι Επιβάτες.
• Περαία – Κοχύλι.
• Περαία – Πλατεία Μνήμης.
• Επανομή – Ποταμός.
Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους, με τους επιθεωρητές από τον Εθνικό Χειριστή, αλλά και το Διεθνή Συντονιστή να πραγματοποιούν τακτικούς, ακόμα και απροειδοποίητους ελέγχους, ώστε να διασφαλίσουν ότι τηρούνται τα κριτήρια του Προγράμματος.
Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα της. ( www.eepf.gr )
Απόλυτα ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και πολύ υπερήφανοι, γιατί οι κόποι μας και οι προσπάθειες που καταβάλλουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, στέφθηκαν με επιτυχία. Επιτυχία που πιστωνόμαστε όλοι και πάνω απ’ όλα ο τόπος και οι συμπολίτες μας. Επιτυχία που αντικατοπτρίζεται στη βράβευση έξι (6) ακτών και σε μια σπουδαία «πρώτη φορά» για το Δήμο μας, η οποία συμβάλλει στην ανάδειξή του και την τόνωση του τουριστικού ενδιαφέροντος. Αυτοί υπήρξαν εξάλλου εξαρχής οι στόχοι μας και γι’ αυτούς δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την ίδια ζέση».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.