, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γρ. Ζαρωτιάδης: Πρέπει να συνδεθεί το τουριστικό προϊόν με το υπόλοιπο “οικονομικό γίγνεσθαι” της Θεσσαλονίκης

Τις προτάσεις της Δημοτικής Κίνησης “Υψίπολις” για θέματα που σχετίζονται με τον τουρισμό κατέθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ Γρηγόρης Ζαρωτιάδης. Σε δηλώσεις του, με αφορμή την παρέμβασή του στη χθεσινή σύσκεψη εκπροσώπων φορέων με κύριο αντικείμενο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος αλλά και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Θεσσαλονίκης, ο κ. Ζαρωτιάδης ανέφερε ότι ο τουρισμός κατέχει κεντρική θέση στο πρόγραμμα του συνδυασμού καθώς αποτελεί έναν από τους 4 κινητήριους μοχλούς οικονομικής ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης.

“Η τουριστική ανάπτυξη συνδυάζεται με το ολοκληρωμένο σχέδιο αστικής κινητικότητας που προτείνουμε” επισήμανε ο κ. Ζαρωτιάδης. “ Με βάση αυτό, προωθούμε τη μείωση και όχι την περαιτέρω ενίσχυση της οικοδόμησης στο κέντρο. Παράλληλα θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει διασύνδεση του τουριστικού προϊόντος με άλλους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, όπως η δημιουργία, ο πολιτισμός, τα επιστημονικά επαγγελματικά συνέδρια και ο τομέας έρευνας και τεχνολογίας. Οι προτάσεις που καταθέσαμε στη σύσκεψη είναι αυτές που θα υλοποιήσουμε ως δημοτική αρχή προς επίτευξη των παραπάνω”.

Στη σύσκεψη μετείχε επίσης, εκ μέρους της ΔΚ “Υψίπολις”, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την ΥΨΙΠΟΛΙΣ κ. Στέλλα Κωστοπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια, Διευθύντρια του Διατμηματικού ΠΜΣ «Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη» του ΑΠΘ , και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Διεπιστημονικού Κέντρου Τουρισμού του Δρόμου του Μεταξιού.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.