, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γ. Μπουτάρης: Ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να πρωταγωνιστήσει

Με κεντρικούς προσκεκλημένους στο τηλεοπτικό πλατό το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Αθανάσιο Σαββάκη, η TV100 παρουσίασε την ανασκόπηση των σημαντικότερων γεγονότων που σφράγισαν τη χρονιά που φεύγει, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα τους στην πολιτική, στην οικονομία, στην κοινωνία, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό της πόλης.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της δημοσιογράφου Μαρίας Μουστάκα, η οποία και ανέλαβε την παρουσίαση της ανασκόπησης για το 2018, σχολίασαν τα γεγονότα που κυριάρχησαν στην ειδησεογραφία, από τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις αλλαγές στον αυτοδιοικητικό χάρτη, μέχρι τα προβλήματα στις αστικές συγκοινωνίες αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του αθλητισμού.
Αθ. Σαββάκης: “Δέχθηκα πρόταση να είμαι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης”
Ο Αθανάσιος Σαββάκης δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι πράγματι δέχθηκε πρόταση να κατέλθει υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
“Γιατί αρνήθηκα; Για αρκετούς λόγους. Ο κύριος ήταν γιατί δεν μπορούσα να είμαι απέναντι στον δήμαρχο Μπουτάρη”, σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι πλέον το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αυτοδιοίκηση, που καθιερώνει την απλή αναλογική, “δεν νομίζω ότι ευνοεί πολλούς μη πολιτικούς να πάρουν την απόφαση που είχε πάρει ο Μπουτάρης να ασχοληθούν με τα κοινά”.
“Η αλλαγή του εκλογικού νόμου δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνο. Δεν υπάρχει κουλτούρα συναινετικότητας. Δεν θεωρώ ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να κομματικοποιείται, αλλά πλέον βλέπω κομματικά χαρακτηριστικά. Για το καλό της πόλης πρέπει να υπάρξει συναίνεση, πρέπει να υπάρξει ένα κοινό όραμα. Θα είμαστε στο πλευρό του όποιου δημάρχου για το καλό της πόλης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, υπογραμμίζοντας πάντως ότι “ο δήμαρχος Μπουτάρης θα μας λείψει”, αφού “έφερε έναν νέο αέρα”.
Γ. Μπουτάρης: “Δεν μετανιώνω για την απόφασή μου να μη διεκδικήσω τρίτη δημαρχιακή θητεία”
“Όχι μόνο δεν μετάνιωσα, αλλά είμαι και πάρα πολύ ευχαριστημένος”, είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, αναφερόμενος στην απόφασή του να αποχωρήσει από την κούρσα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.
«Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα ήμουν της άποψης ότι το να υπηρετήσεις τον δήμο δεν είναι επάγγελμα. Η δική μου αντίληψη είναι ότι ο δήμαρχος σε δύο θητείες φτάνει και περισσεύει. Ό,τι είναι να κάνει θα το κάνει.
Μετά πρέπει να ανοίξει τον δρόμο, για να έλθουν νεώτεροι άνθρωποι. Δεν με πίστευαν, όταν το έλεγα. Ήλθε, όμως, η ώρα και το έκανα”, σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Ο Γιάννης Μπουτάρης δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τον περίφημο “Κλεισθένη 1” και την απλή αναλογική, επισημαίνοντας ότι ο νέος εκλογικός νόμος τον στενοχωρεί, διότι στο πολιτικό σύστημα δεν επικρατούν συναινετικές διαθέσεις.
“Η επόμενη τετραετία δεν ξέρω αν θα είναι μια χαμένη τετραετία, αλλά θα είναι μια πολύ δύσκολη τετραετία. Η διάθεση για συνεννόηση είναι ίσως και κάτω από το μηδέν», παρατήρησε ο κ. Μπουτάρης.
Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: Δείχνει Ψωμιάδη ως ηθικό αυτουργό για το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του
Κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό του ξυλοδαρμού που δέχθηκε στην πλατεία Λευκού Πύργου στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έδειξε ως ηθικό αυτουργό τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.
«Εγώ άκουσα με τα αφτιά μου τον Ψωμιάδη να με βρίζει μπροστά στον κόσμο και να παρακινεί τον κόσμο, να μην πω να με δείρουν, να με διώξουν […]. Ηθικοί αυτουργοί υπάρχουν. Ο Ψωμιάδης, ας πούμε, δεν με χτύπησε. Ο Ψωμιάδης, όμως, ήταν απέναντί μου και σήκωνε τα χέρια και φώναζε. Αυτό δεν είναι ηθική αυτουργία; Τι είναι;», διερωτήθηκε ο κ. Μπουτάρης.
“Είμαι Αρειανός, αλλά πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να πρωταγωνιστήσει”
Ο κ. Μπουτάρης σχολίασε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο και τις τελευταίες εξελίξεις στο αθλητικό τοπίο της πόλης.
«Εγώ ξέρετε είμαι Αρειανός, αλλά παρ’ όλα αυτά ως Θεσσαλονικιός δεν μπερδεύομαι με το χρώμα της φανέλας. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που αντιπροσωπεύει πάρα πολύ κόσμο […] αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι έχει μια διοίκηση και μια χρηματοδότηση η οποία είναι συστηματική και ξεκάθαρη και πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ομάδα η οποία μπορεί να πρωταγωνιστήσει”, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος επανέλαβε την εκτίμησή του ότι “η Θεσσαλονίκη δεν σηκώνει τρεις ομάδες στην πρώτη κατηγορία”.
Πηγή: fm100.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.