, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δήμος Θερμαϊκού: Εκδηλώσεις με θέμα τη βία κατά των γυναικών

Η βία κατά των γυναικών υπάρχει σε όλες τις κοινωνίες. Είναι ανεξάρτητη από περιβάλλον, ηλικία ή κοινωνική θέση. Είναι πιο εκτεταμένη από αυτό που δείχνουν οι αριθμοί. Ακόμη και σήμερα το θέμα αυτό είναι ταμπού.

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, το Κέντρο Κοινότητας και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Θερμαϊκού, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ανατολικής Θεσσαλονίκης «ΕΛΠΙΔΑ», διοργανώνουν δύο εκδηλώσεις με θέμα «Συν-ομιλώντας για τη βία κατά των γυναικών».

1. Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 19:00, στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη στη Ν. Μηχανιώνα.
2. Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 και ώρα 18:30, στο Δημοτικό Θέατρο της Επανομής, στην οποία πρόκειται να συμμετάσχει η χορωδία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου «Παναγία η Γιάτρισσα».

Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο μέρη: 
• Ομιλία με θέμα: «Το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών σήμερα».
• Προβολή αποσπασμάτων ταινιών και συζήτηση με θέμα «Η θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία».

Το ρόλο των ομιλητριών της εκδήλωσης αναλαμβάνουν δύο ψυχολόγοι από το κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων «ΕΛΠΙΔΑ», οι κκ. Γκιούρκα Γεωργία και Δρακοπούλου Μαριάννα. Παράλληλη δράση αποτελεί η έκθεση φωτογραφίας της Ομάδας Δράσης της «Ελπίδας» για τη βία κατά των γυναικών, με τίτλο «Τα αντίδοτα στη βία».

Στόχος του Κέντρου Κοινότητας, μέσω της υλοποίησης αντίστοιχων δράσεων, είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για κοινωνικά ζητήματα. Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις υλοποιούνται υπό την εποπτεία του Αντιδημάρχου Παιδείας – Νεολαίας, Αλληλεγγύης – Πολιτισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης, κ. Γραμματά Χάκη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.