, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Ανοίγουν οι πόρτες του Μουσείου Σχολικής Ιστορίας

Στο Μουσείο Σχολικής Ιστορίας του δήμου έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 1.500 εκθέματα, πολλά από τα οποία είναι από το… 1860, που ξυπνάνε μνήμες, νοσταλγία και συγκίνηση από τα σχολικά χρόνια.

Εμπλουτισμένο με παλαιά εποπτικά όργανα, έπιπλα, θρανία, πίνακες, βιβλία και σπάνια πετρώματα, το Μουσείο Σχολικής Ιστορίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που εμπνεύστηκε και επιμελήθηκε ο ιστορικός, συγγραφέας και ερευνητής Κώστας Νίγδελης, ανοίγει τις πόρτες του την ερχόμενη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, στις 11 το πρωί, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 42 στις Συκιές.

To Mουσείο αξιοποιεί μία από τις καλύτερες συλλογές σχολικών βιβλίων (Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου) από το 1802 και σχολικού υλικού τα οποία  χρονικά καλύπτουν διάστημα περίπου τριών αιώνων! Πολλές από τις εκδόσεις αυτές είναι σπάνιες και δυσεύρετες, πολλά βιβλία δεν υπάρχουν στις επίσημες βιβλιογραφίες και στις μεγάλες Βιβλιοθήκες, ενώ οι συλλογές θα εμπλουτίζονται συνέχεια με δωρεές και αγορές υλικού.

Οι κατηγορίες τις οποίες καλύπτει η συλλογή γενικά μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε: αναγνωστικά Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου, χρηστομάθειες, σχολικά βιβλία για όλες τις τάξεις και για όλα τα μαθήματα (αρχαία, λατινικά, μαθηματικά, φυσική, χημεία, φυσική ιστορία, ιστορία, θρησκευτικά, φυτολογία, ζωολογία, πατριδογνωσία, μουσική, ιχνογραφία, καλλιγραφία, ξένων γλωσσών, κ.λπ.), εποπτικά μέσα διδασκαλίας, επαγγέλματα, σχολικούς χάρτες.

Τα εγκαίνια του νέου Μουσείου Σχολικής Ιστορίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 στις 11 το πρωί από τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, παρουσία του προέδρου της ΚΕΥΝΣ Δημήτρη Απατσίδη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.