, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δ. Θερμαϊκού: Δωρεάν διαγνωστικοί έλεγχοι

Με κοινό παρονομαστή των στόχων στον τομέα της δημόσιας υγείας, αφενός τα απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα, με κατεύθυνση την προαγωγή της και αφετέρου την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου, οι δράσεις συνεχίζονται, διαδεχόμενη η μία την άλλη, προσφέροντας δυνατότητα για δίχως οικονομική επιβάρυνση εξετάσεις.
Έτσι, μετά την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία ενημέρωσης για τις Ηπατίτιδες και το AIDS, στα τέλη Μαρτίου στους Ν. Επιβάτες, που συνοδεύτηκε από διαγνωστικό έλεγχο, νέες δωρεάν εξετάσεις διοργανώνονται, αυτή τη φορά στην Περαία, στην οδό Ανθέων 47, στο χώρο του ΚΕΠ Υγείας (συστέγαση με Κέντρο Κοινότητας).
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου και σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, υλοποιούνται την Κυριακή 14 Απριλίου, από τις 9.00 έως τις 13.30, δύο διαγνωστικοί έλεγχοι:

  • Σπιρομέτρηση – έλεγχος για Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) για καπνίζοντες.
  • Εξετάσεις για Ηπατίτιδες & Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, με άμεσα αποτελέσματα.

Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι απευθύνονται στο τηλέφωνο: 23920 24356.
Υπενθυμίζεται ότι ο ρόλος της δομής έγκειται στη διασύνδεση των υπηρεσιών υγείας του Δήμου, με την ίδρυσή της να εντάσσεται σε ένα εκτεταμένο πλέγμα ενεργειών της σημερινής Διοίκησης Θερμαϊκού για διασφάλιση υψηλού βιοτικού επιπέδου. Ενέργειες που περιλαμβάνουν:
1.Την ένταξη του Δήμου στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), με οφέλη, όπως συμμετοχή στις εθνικές πρωτοβουλίες για την πρόληψη, εξασφαλίζοντας έγκυρη ενημέρωση για προληπτικές εξετάσεις, έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση συγκεκριμένων νοσημάτων, συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα υγείας και στήριξη στην οργάνωση εκδηλώσεων.
2.Ποικίλους δωρεάν διαγνωστικούς ελέγχους με παροχή κλινικής εξέτασης και αιμοληψίας, σε μία προσπάθεια πρώιμης διάγνωσης χρόνιων παθήσεων.
3.Το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο και ο Εθελοντικός Συμβουλευτικός Σταθμός Εφήβων.
4.Ημερίδες, ομιλίες και προγράμματα που παρέχουν πληροφορίες για ιατρικά θέματα, μεταξύ των οποίων ιδιαίτερα έχουν αγκαλιαστεί το Πρόγραμμα «Ρώτησε από Κοντά», το «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ» του Κ.Ε.Δ.Μ.Ο.Π. του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνεργασία με το οποίο αναπτύσσονται ενέργειες εθελοντισμού δοτών μυελού των οστών, αλλά και η διαδραστική δράση ευαισθητοποίησης, AIDS «ΔΕΝ ΞΕΡΩ / ΔΕ ΜΕ ΑΦΟΡΑ», στις σχολικές μονάδες του Δήμου.
Δράσεις που χαρακτηρίζονται για την προσθετική λειτουργία τους στα επόμενα χρόνια, λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι η υγεία – ψυχική και σωματική – αποτελεί ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά και θεμέλιο ευτυχίας και ευζωίας των πολιτών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.