, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δ. Θερμαϊκού: Νέα παιδική χαρά κατασκευάζεται και πέντε εκσυγχρονίζονται

SONY DSC

Σε μια προσπάθεια να προσφέρει στα παιδιά επαρκείς και ασφαλείς κοινόχρηστους χώρους αναψυχής, η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού με συντονισμένη δουλειά και αξιοποιώντας χρηματοδοτικά προγράμματα πέτυχε να ενισχύσει τον αριθμό των παιδικών χαρών του τόπου και να εξυγιάνει τους ήδη υφιστάμενους.

Χώροι που παρουσίαζαν σημαντικά προβλήματα σχετικά με τον πεπαλαιωμένο και δυσλειτουργικό εξοπλισμό, ο οποίος δεν ικανοποιούσε τις απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας, ενώ είχαν επιβαρυνθεί και από συχνούς βανδαλισμούς.

Έτσι, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας δημοτικής θητείας, οι κάτοικοι της Ν. Μηχανιώνας απέκτησαν τη δυνατότητα να επισκέπτονται δύο νέες παιδικές χαρές στην περιοχή της Καψαλακείου Πολιτιστικής Στέγης και της Σκάλας, η Επανομή ενισχύθηκε με έναν καινούργιο χώρο στην παραλία της, ενώ στο Μεσημέρι, στους Ν. Επιβάτες και στην Κερασιά οι εκ θεμελίων ανακατασκευασμένοι, κατάλληλα διαμορφωμένοι και θελκτικοί χώροι υποδέχονται παιδιά και γονείς για παιχνίδι και χαλάρωση.

Συνεχίζοντας στην ίδια κατεύθυνση, η Δημοτική Αρχή ετοιμάζεται να υλοποιήσει ακόμα ένα έργο, προκηρύσσοντας διαγωνισμό για την κατασκευή μίας νέας παιδικής χαράς και την πλήρη αναβάθμιση πέντε υφιστάμενων. Η Πράξη, η οποία εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο «ΦιλόΔημος» του Υπουργείου Εσωτερικών, είναι δαπάνης 390.000,00 ευρώ, με τα 225.000,00 ευρώ να καλύπτονται από το Πρόγραμμα και τα υπόλοιπα από ιδίους πόρους.

Οι εργασίες ανακατασκευής αφορούν στις παιδικές χαρές:

  1. Άνω Περαίας, στην οδό Μ. Αλεξάνδρου
  2. Νέων Επιβατών, στην οδό Μακεδονομάχου Πύρζα
  3. Νέων Επιβατών, στην οδό Λογοθέτου
  4. Κάτω Περαίας, στην οδό Μηδείας 62Α
  5. Επανομής, πλησίον 3ου Δημοτικού Σχολείου,

ενώ ένας ολοκαίνουργιος χώρος δημιουργείται στη Νέα Μηχανιώνα, στην οδό Μελίνας Μερκούρη.

Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια εξοπλισμού και όλες τις απαραίτητες εργασίες, με την ανάπλαση να προβλέπει την αποξήλωση των παλαιών οργάνων και την τοποθέτηση νέων και σύγχρονων, προκειμένου να εξασφαλισθεί η λειτουργική και αισθητική εικόνα των παιδικών χαρών.

«Αποτελώντας ένα μοναδικό τόπο, μια «όαση» παιχνιδιού και συναναστροφής, με το παιδί να αποκομίζει πολλαπλά οφέλη, να λαμβάνει πληθώρα ερεθισμάτων και να διευκολύνεται η διαδικασία κοινωνικοποίησής του, οι χώροι αυτοί διατηρούν το δικό τους πολύτιμο ρόλο στην καθημερινότητα των παιδιών, αλλά και των γονέων. Και αυτό το ρόλο υπερασπιζόμαστε με έργα τα οποία διασφαλίζουν την ασφάλεια, τη λειτουργικότητα και τη θελκτική εικόνα των παιδικών χαρών του τόπου μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.