, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επιβλήθηκε η πρώτη τελεσίδικη ποινή στον Ο. Ατανάσοφ

*φωτογραφία: Θανάσης Ελμάζης

Κάθειρξη 10 ετών και σε δεύτερο βαθμό επιβλήθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης στον Βούλγαρο μεγαλέμπορο ναρκωτικών Ογκνιάν Ατανάσοφ. Είναι η πρώτη τελεσίδικη ποινή που επιβάλλεται στον 56χρονο, ο οποίος αναμένεται να προσφύγει στον Άρειο Πάγο. Ο Ατανάσοφ παραδόθηκε από τις βουλγαρικές αρχές στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, 21 χρόνια μετά την απόδρασή του από τις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας.

Σήμερα ο 56χρονος κρίθηκε ένοχος για πώληση ναρκωτικών ουσιών με τις επιβαρυντικές περιστάσεις των διατάξεων που ίσχυαν την περίοδο εκείνη, δηλαδή τον Μάρτιο του 1999 όταν συνελήφθη Έλληνας στα σύνορα με τη Βουλγαρία και στην κατοχή του βρέθηκε ποσότητα 62,5 γραμμαρίων ηρωίνης. Ο Έλληνας που έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών χρόνων είχε υποδείξει στους αστυνομικούς τον Ατανάσοφ ως προμηθευτή του. Οι συνήγοροι του Ατανάσοφ κατέθεσαν ένσταση ακυρότητας του κλητηρίου υποστηρίζοντας ότι δεν του παραδόθηκε μεταφρασμένο στη γλώσσα του, όμως απορρίφτηκε με το σκεπτικό ότι του διερμηνεύτηκε το κατηγορητήριο με μεταφραστή, ενώ απορρίφτηκε και το αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, καθώς από την πλευρά του 56χρονου υποστηρίζεται ότι δεν έχει τη δυνατότητα ν’ αντιληφτεί τι συμβαίνει λόγω προβλημάτων υγείας.

Στην απολογία του στο Πενταμελές ανέφερε πως είναι άρρωστος και δεν ξέρει κάτι για την κατηγορία με την οποία βαρύνεται. Ήδη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης του έχει επιβάλει ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 10 χρόνων για άλλες περιπτώσεις εμπορίας ηρωίνης και κοκαΐνης. Για μία ακόμη υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών το Κακουργιοδικείο δεν τον δίκασε αφού δέχτηκε την ένσταση ακυρότητας. Οι δίκες του 56χρονου γίνονται με ταχύτατες διαδικασίες στη Θεσσαλονίκη καθώς οι περισσότερες κινδυνεύουν να παραγραφούν λόγω παρέλευσης 20ετίας. Ο Ατανάσοφ είχε αποδράσει από την Κασσάνδρα ενώ εξέτειε ποινή κάθειρξης 15 χρόνων για εμπόριο ηρωίνης.

Κ.Κ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.