, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η ΠΚΜ για πρώτη φορά στην έκθεση Prodexpo στη Μόσχα

H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση Prodexpo 2019, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 15 Φεβρουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο Expocenter Fairgrounds στη Μόσχα.

Την φετινή έκθεση επισκέφτηκαν πλήθος εμπορικού κόσμου, ενώ συμμετείχαν πολλοί εκθέτες από αρκετές χώρες. Το περίπτερο της έκθεσης της περιφέρειάς μας τίμησε με την παρουσία του ο επικεφαλής του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μόσχα Αθανάσιος Καραπέτσας, ο οποίος συνομίλησε με τις επιχειρήσεις και ενημερώθηκε για τα τοπικά προϊόντα. Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση Prodexpo 2019 επετεύχθη η επιπρόσθετη αναγνωρισιμότητα και η ανάδειξη τοπικών ποιοτικών προϊόντων στην αγορά της Ρωσίας και της Ανατολικής Ευρώπης.

«Με τη συμμετοχή της στη μεγάλη έκθεση PRODEXPO 2019,τη μεγαλύτερη ετήσια έκθεση του κλάδου τροφίμων, ποτών και πρώτων υλών στη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει τις στοχευμένες προσπάθειές της για προώθηση και επέκταση των προϊόντων από τοπικούς παραγωγούς», σημείωσε η Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Γερακίνα Μπισμπινά.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σταθερά συνεχίζει να είναι αρωγός στην εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα, προσφέροντας βήμα προβολής σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις, την απαραίτητη τεχνογνωσία, αλλά και κάθε δυνατή υποστήριξη για την καλύτερη προβολή των προϊόντων τους. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις για στήριξη των εταιριών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να ενισχύσουν την παρουσία τους στην Ρωσία και να ξεκινήσει ένας δίαυλος επικοινωνίας για περαιτέρω δράσεις στην αγορά της,» τόνισε η κ. Μπισμπινά.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.