, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ηλικιωμένος σε κέντρο ευγηρίας χωρίς άδεια

Έρευνα για τις συνθήκες θανάτου υπερήλικα σε οίκο ευγηρίας της Θεσσαλονίκης διενεργεί η εισαγγελέας, μετά την αποκάλυψη ότι το κέντρο φροντίδας λειτουργούσε χωρίς άδεια. Ο 93χρονος βρέθηκε νεκρός στο έδαφος και φαίνεται πως έπεσε από ύψος τουλάχιστον δύο μέτρων.

Το δυστύχημα έγινε χθες το πρωί σε κέντρο ευγηρίας που λειτουργεί στην περιοχή της Θέρμης. Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε πως το κέντρο δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια. Ύστερα από αυτό η εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Γεσθημανή Χατζηπαρασίδου παρήγγειλε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για να εξεταστεί εάν έχει τελεστεί από τους υπευθύνους του κέντρου το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια από υπόχρεο.

Από την ιατροδικαστική εξέταση, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται, θα ξεκαθαρίσει εάν ο ηλικιωμένος υπέστη καρδιακό επεισόδιο και έπεσε από το μπαλκόνι στο αίθριο ή εάν ο θάνατος οφείλεται στην πτώση. Θα διερευνηθεί επίσης η φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε και εάν συνέτεινε σε τέτοιο γεγονός που θα απαιτούσε περισσότερη εποπτεία του. Από την άλλη πλευρά η αστυνομία ήδη διαβίβασε στην περιφέρεια ότι το κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων λειτουργούσε χωρίς άδεια, προκειμένου να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες σφράγισης του.

Κ.Κ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.