, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κων. Ζέρβας: Έτσι θα αλλάξει εικόνα η Νέα Παραλία

Μία δέσμη προτάσεων για τα ζητήματα της Νέας Παραλίας έδωσαν στη δημοσιότητα ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, στελέχη και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», με αφορμή τη συνέλευση του συλλόγου «Φίλοι Νέας Παραλίας», στην οποία και παραβρέθηκαν.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, «η Νέα Παραλία, μετά την ανάπλασή της, έγινε πλέον το στολίδι της Θεσσαλονίκης, ο πόλος έλξης κατοίκων και επισκεπτών και το πρώτο σε επισκεψιμότητα νέο αξιοθέατο. Δυστυχώς όμως τα σημάδια εγκατάλειψης του χώρου είναι εμφανή: φθορές, βανδαλισμοί, κλοπές υλικών, πάνω 1.000 καμένες λάμπες, μη συντήρηση πρασίνου, παράνομο υπαίθριο εμπόριο και παραβατικότητα».

Οι προτάσεις της παράταξης, όπως κατατέθηκαν και μοιράστηκαν με φυλλάδιο, είναι οι εξής:

1. 24ωρη φύλαξη της Νέας Παραλίας με περιπολίες από εξειδικευμένη εταιρεία φύλαξης, με τη διαρκή επίβλεψη της ΕΛ.ΑΣ.

2. Δημιουργία νέας υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης με αρμοδιότητα τη διαχείριση και συντήρηση της Νέας Παραλίας, με τη δυνατότητα άμεσης επέμβασης αλλά και προμήθειας υλικών. Άμεση αποκατάσταση ζημιών από βλάβες αλλά και φθορές και βανδαλισμούς.

3. Αισθητική αναβάθμιση των αδειοδοτημένων πάγκων υπαίθριου εμπορίου, με την καθιέρωση συγκεκριμένου τύπου πάγκων και κάθε είδους stand.

4. Έλεγχος υπαίθριου εμπορίου και απαγόρευση των παράνομων, μη αδειοδοτημένων πωλητών.

5. Απαγόρευση στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων στο ύψος του Λευκού Πύργου και του Βασιλικού Θεάτρου.

6. Διάθεση χώρων της Νέας Παραλίας σε φορείς για διοργάνωση εκδηλώσεων, με την έκδοση σχετικών αδειών για να υπάρχουν συνέχεια καλές χρήσεις. Φιλοξενία εκδηλώσεων στη Νέα Παραλία για τον περιορισμό των εκδηλώσεων που μπλοκάρουν το κέντρο της πόλης.

7. Προώθηση της ιδέας για την “υιοθεσία των πάρκων” από ιδιώτες ή εταιρείες μέσω προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

8. Ανάδειξη της Νέας Παραλίας ως τοπόσημο της πόλης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.