, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΟΛΘ: Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και αρμόδιο για το συντονισμό των οικονομικών υποθέσεων, κ. Koco Angjushev, είχαν τις προηγούμενες ημέρες, στη γειτονική χώρα, ο Πρόεδρος ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, κ.Σωτήριος Θεοφάνης και ο Γενικός Διευθυντής Επενδύσεων και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, κ.Arthur Davidyan.

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν το Σχέδιο Ανάπτυξης της ΟΛΘ ΑΕ στα Βαλκάνια και στο πλαίσιο αυτό η ενδεχόμενη συνεργασία με την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη συνέχιση των επαφών, προκειμένου να ωριμάσουν περαιτέρω οι συνθήκες της αμοιβαίας συνεργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο μέρος των εισαγωγών και εξαγωγών της γειτονικής χώρας, με χρήση εμπορευματοκιβωτίων, πραγματοποιείται από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, για την ΟΛΘ ΑΕ οι μεγάλες βιομηχανίες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας αποτελούν βασικούς πελάτες του Τομέα Συμβατικού Φορτίου, καθώς μέσω του λιμανιού μεταφέρονται οι πρώτες ύλες προς τις βιομηχανίες αυτές, καθώς και τα τελικά προϊόντα.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, η Διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ, ακολουθώντας τους στρατηγικούς στόχους του επενδυτικού σχήματος που απέκτησε το πλειοψηφικό ποσοστό 67% των μετοχών της εταιρείας, το Μάρτιο του 2018, εφαρμόζει με συνέπεια το Επενδυτικό Σχέδιο της εταιρείας για την αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού του λιμανιού και παράλληλα διερευνά συστηματικά τις δυνατότητες συνεργασιών στις χώρες των Βαλκανίων, με στόχο την ανάδειξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε κύριο κέντρο παροχής μεταφορικών υπηρεσιών στην Βαλκανική και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.