, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο Κ. Ζέρβας δεν θα παραστεί στη σύσκεψη της "Πρωτοβουλίας"

“‘Όχι” είπε ο ανεξάρτητος δημοτικός συμβούλος και επικεφαλής του συνδυασμού “Ναι στη Θεσσαλονίκη”, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στο κάλεσμα που απηύθυνε ο Γιάννης Μπουτάρης και η “Πρωτοβουλία” για σύσκεψη των δημοτικών παρατάξεων και των πολιτικών δυνάμεων.
Την περασμένη εβδομάδα, η “Πρωτοβουλία” έκανε κάλεσμα για μια “ευρεία συμπαράταξη όλων των προοδευτικών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, που ενδιαφέρονται να συνθέσουν τις διαφορετικές αλλά συγκλίνουσες προγραμματικές προτάσεις για μια ανοιχτή, εξωστρεφή και δημοκρατική Θεσσαλονίκη”.
Ωστόσο, σήμερα ο κ. Ζέρβας δήλωσε ότι δεν θα παραστεί στη σύσκεψη της “Πρωτοβουλίας”.
Η απάντηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα έχει ως εξής:
“Σε απάντηση της πρόσκλησης που απευθύνατε στην παράταξη ΄΄Ναι στη Θεσσαλονίκη΄΄ και στον επικεφαλής της κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την απόφασή μας.
Η διακύβευση για την πόλη είναι ευρύτερη και δεν αφορά στενά μόνο τη συνέχιση ή μη μιας εξωστρεφούς πορείας. Άλλωστε ουδείς από τους προσκληθέντες, αλλά και τους υπόλοιπους υποψηφίους, δεν διαφωνεί με την εξωστρέφεια και την απάλειψη φοβικών συνδρόμων όσον αφορά την πορεία της πόλης.
Αντιθέτως, υπάρχουν τα ζητήματα της καθημερινότητας και ταυτόχρονα οι μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος. Ζητήματα που είτε έχουν παραμεληθεί είτε δεν έχουν ανοίξει ποτέ.
Σε αυτήν την προσπάθεια δεν χωρούν τεχνητές ιδεολογικές διαχωριστικές γραμμές. Η πρόταση και ο προγραμματικός λόγος παρατάξεων και συλλογικοτήτων που διεκδικούν την ψήφο των συμπολιτών μας είναι το κριτήριο και η βάση κάθε διαλόγου. Σε μία τέτοια αναζήτηση είμαστε ανοιχτοί, με τη δική μας πρόταση και το δικό μας πρόγραμμα. Αυτή πιστεύουμε ότι θα είναι μια γόνιμη και χρήσιμη συζήτηση για την πόλη.
Για τους παραπάνω λόγους, δεν θα παραστούμε στη μεθαυριανή σας σύσκεψη”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.