, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο «χάρτης» των υποψηφίων: Η μάχη των 7 στο Ωραιόκαστρο

Λιγότερες από 90 ημέρες απομένουν έως την ώρα της κάλπης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το σύστημα της απλής αναλογικής προκαλεί επιπτώσεις: πολυδιάσπαση παρατάξεων, πολλά νέα σχήματα και ένα σωρό υποψήφιοι «μνηστήρες» σε κάθε δήμο. Χαρακτηριστικό είναι πως υποψήφιοι για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με το 2014.

Της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ

Πώς διαμορφώνεται, όμως, ο «χάρτης» των υποψηφίων δημάρχων στο Νομό Θεσσαλονίκης, πλην του κεντρικού δήμου; Υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ; Ποιοί διεκδικούν ξανά τον δημαρχιακό θώκο και ποιοι νέοι μπαίνουν στο παιχνίδι; Πόσοι θα καταφέρουν να εκλεγούν από την πρώτη κιόλας Κυριακή;

Η Karfitsa παρουσιάζει αναλυτικά τις εξελίξεις σε κάθε δήμο ξεχωριστά:

Η μάχη των 7 στο Ωραιόκαστρο

Σκληρή προμηνύεται η μάχη στον Δήμο Ωραιοκάστρου, καθώς τον δημαρχιακό θώκο διεκδικούν επτά υποψήφιοι και η εκλογή δημάρχου από τον πρώτο γύρο φαντάζει απίθανη. Ο νυν δήμαρχος, Αστέριος Γαβότσης, θα επιδιώξει την επανεκλογή του μετά το 2014, όταν εκλέχθηκε την δεύτερη Κυριακή με διαφορά περίπου 700 ψήφων.

Τον κοντράρει όμως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επικεφαλής της παράταξης “Δύναμη Δημιουργίας” που έχει ήδη συμπληρώσει ένα μεγάλο μέρος του ψηφοδελτίου του με αξιόλογα στελέχη καθώς και ο Παντελής Σκαρλάτος από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης.

Ο Παντελής Τσακίρης έχει μπει δυνατά στη μάχη διεκδίκησης του δήμου Ωραιοκάστρου, ενώ αξιώσεις έχει και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Γρηγόρης Εδιρνέλης. Προσπάθεια για να κερδίσουν την ψήφο των δημοτών κάνουν επίσης ο Ανέστης Πολυχρονίδης και ο Αγγελος Θεμελής για λογαριασμό του ΚΚΕ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.