, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο «χάρτης» των υποψηφίων: Συνεργασίες στον δήμο Καλαμαριάς

Λιγότερες από 90 ημέρες απομένουν έως την ώρα της κάλπης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το σύστημα της απλής αναλογικής προκαλεί επιπτώσεις: πολυδιάσπαση παρατάξεων, πολλά νέα σχήματα και ένα σωρό υποψήφιοι «μνηστήρες» σε κάθε δήμο. Χαρακτηριστικό είναι πως υποψήφιοι για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με το 2014.

Της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ

Πώς διαμορφώνεται, όμως, ο «χάρτης» των υποψηφίων δημάρχων στο Νομό Θεσσαλονίκης, πλην του κεντρικού δήμου; Υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ; Ποιοί διεκδικούν ξανά τον δημαρχιακό θώκο και ποιοι νέοι μπαίνουν στο παιχνίδι; Πόσοι θα καταφέρουν να εκλεγούν από την πρώτη κιόλας Κυριακή;

Η Karfitsa παρουσιάζει αναλυτικά τις εξελίξεις σε κάθε δήμο ξεχωριστά:

Συνεργασίες στον δήμο Καλαμαριάς

Στον Δήμο Καλαμαριάς, ο δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης έδωσε τα χέρια με την Αμαλία Πασαλίδου και τον Μιχάλη Παναγιωτίδη και ένωσαν τις δυνάμεις τους ενόψει των εκλογών. Οι παρατάξεις “Συνεργασία για την Καλαμαριά” και “Πρωτοβουλία για την Καλαμαριά” θα κατέβουν μαζί να διεκδικήσουν τη ψήφο των δημοτών και παράλληλα εκλογή από την πρώτη Κυριακή.

Ο κ. Μπακογλίδης και η κ. Πασαλίδου συμφώνησαν ότι με δημοκρατικό διάλογο, συνεργασία, ενότητα και κοινούς αγώνες θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της πόλης και θα απαντήσουν δυναμικά στις προκλήσεις.

Απέναντι τους θα βρεθούν ο νυν δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης “Γενιά Δημιουργίας”, Γιάννης Δαρδαμανέλης και ο Αρης Τεμεκενίδης με τον συνδυασμό “Καλαμαριά Πρώτη Ξανά”. Ως επικεφαλής του συνδυασμού “Η Καλαμαριά που μας αξίζει” κατεβαίνει ο Αβραάμ Περσίδης, ενώ υποψήφιος με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” θα είναι ο Βικέντιος Αντωνάκης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.