, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συνετά και με σχέδιο, ορατή βελτίωση


Του Δημήτρη Μήτρου *
 
Το επόμενο διάστημα ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα δημοσιεύσει για διαβούλευση το τεχνικό πρόγραμμά του, το οποίο περιλαμβάνει πάνω από 200 έργα και μελέτες.
Ορισμένα οικονομικά στοιχεία για το τεχνικό πρόγραμμα συνοπτικά:
– Το συνολικό συμβατικό αντικείμενο των έργων που εκτελούνται και των μελετών που εκπονούνται καθώς επίσης και ο προϋπολογισμός όσων η διαγωνιστική διαδικασία τους βρίσκεται σε τελικό στάδιο, ξεπερνούν μαζί τα 40 εκατ. ευρώ.
– Τα νέα έργα και μελέτες που προστίθενται φέτος στο κατασκευαστικό πρόγραμμα του Δήμου , έχουν προϋπολογισμό για τα επόμενα χρόνια, προ εκπτώσεων, άνω των 80 εκατ. ευρώ.
– Το ποσό που θα διατεθεί για έργα και μελέτες το 2021, ξεπερνά τα 33 εκατ.
Σε αυτά προστίθεται ένα σημαντικό ποσό αρκετών εκατομμυρίων ευρώ που θα διατεθεί σε υλικά και τεχνικά μέσα, για την ενίσχυση των συνεργείων του εργατοτεχνικού προσωπικού του Δήμου, που θα εκτελέσουν κάθε φύσεως εργασίες στα δίκτυα οδοποιίας και ηλεκτροφωτισμού, στα σχολεία και στα δημοτικά κτίρια το 2021.
Σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, ο Δήμος συνετά και νοικοκυρεμένα,με τη χρήση διαδικασιών δημοπράτησης με μειωμένο διοικητικό κόστος, διαθέτει σημαντικούς πόρους για τη βελτίωση -δια των τεχνικών έργων- της ποιότητας ζωής των δημοτών και τη στήριξη της οικονομίας της πόλης.
Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα στελέχη των τεχνικών και των οικονομικών υπηρεσιών καθώς επίσης και στο εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου, που συμμετέχουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια!
* Ο κ. Μήτρου είναι τεχνικός σύμβουλος του δημάρχου Θεσσαλονίκης και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/Τμήματος Κ. Μακεδονίας

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.