19:40, Πέμπτη
26 Μαΐου 2022

Τα «μαύρα σημεία» των Λαδάδικων

Σκουπίδια, παράνομα παρκαρισμένα οχήματα, σπασμένο πλακόστρωτο, και … ετοιμόρροπα σημεία, είναι μερικά από τα «μαύρα σημεία» στην περιοχή των Λαδάδικων.

Ένα δέντρο που βρίσκεται σε πεζοδρόμιο της οδού Πολυτεχνείου, μπροστά από την Περιστερίου έχει απλωθεί με αποτέλεσμα το τσιμεντένιο τοίχος που είχε τοποθετηθεί περιμετρικά του να έχει σπάσει και να είναι ετοιμόρροπο να πέσει στα πόδια των περαστικών. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου και ταμία του συνδέσμου επιχειρηματιών στα Λαδάδικα, Ευστράτιου Λυκοβαρδάκη στην Karfitsa, από πέρυσι τον Σεπτέμβριο έχει καλέσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης για να επιληφθεί του προβλήματος, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει κάποια εργασία στο σημείο για να προληφθεί ενδεχόμενο ατύχημα σε περίπτωση που πέσει το πεζουλάκι.


Δυο συντριβάνια έχουν τα Λαδάδικα, όμως και τα δυο δεν λειτουργούν. Παρότι κοσμούν δυο από τις πιο πολυσύχναστες πλατείες του κέντρου έχουν παραδοθεί στην τύχη τους.

Θύμα βάνδαλων έχει πέσει η ταμπέλα που υπάρχει στην πλατεία Μοριχόβου, στην οποία καταγράφεται συνοπτικά η ιστορία των Λαδάδικων, στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Σε διάφορα σημεία έχουν προκληθεί φθορές, όπου η ανάγνωση των κειμένων είναι αδύνατη.

Από τα προβλήματα δεν λείπουν και τα διπλοπαρκαρισμένα. Ένα θέμα που εντοπίζεται σε όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης δεν θα μπορούσε να λείπει και από τα Λαδάδικα. Τόσο αυτοκίνητα και φορτηγά όσο και δίκυκλα καβαλούν πεζοδρόμια και εμποδίζουν την εύκολη πρόσβαση σε πεζούς.

Το πλακόστρωτο που υπάρχει σε όλο το μήκος της περιοχής σε αρκετά σημεία έχει σπάσει ή έχει φθαρεί.