Αύριο η απόφαση: Στο Πρωτοδικείο η κόντρα για τα αρχαία του μετρό

Με τη συζήτηση της αίτησης προσωρινής διαταγής με την οποία ζητήθηκε πάλι να παγώσουν τα έργα απόσπασης των αρχαιοτήτων του μετρό στον σταθμό Βενιζελου, συνεχίστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο η αντιπαράθεση για το έργο.

Τριακόσιοι τέσσερις πολίτες, μεταξύ των οποίων και ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ζητούν να μην αποσπαστούν τα αρχαία θεωρώντας ότι προσβάλλεται η προσωπικότητά τους. Υποστήριξαν μέσω των συνηγόρων τους πως η απόσπαση έστω και ενός τμήματος θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην μνημείο.

Από την άλλη η Αττικό Μετρό μέσω των συνηγόρων της ζήτησαν να απορριφθεί η αίτηση προσωρινής διαταγής, δεδομένου ότι η απόφαση απόσπασης είναι νόμιμη και αυτό κρίθηκε από την Ολομέλεια του ΣτΕ για το συγκεκριμένο έργο. Τόνισαν ότι δεν μπορεί ο κάθε πολίτης να επιβάλλει τρόπο κατασκευής οποιουδήποτε έργου και ότι αυτό είναι απόφαση της Πολιτείας. Παράλληλα σημείωσαν ότι με τις προσφυγές προκαλούνται καθυστερήσεις που θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και την παραμονή του έργου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Το Ελληνικό δημόσιο από την πλευρά του μέσω της παρέδρου του Νομικού Συμβουλίου ζήτησενα απορριφθεί ως αβάσιμη η αίτηση καθώς το έργο εκτελείται με βάση την υπουργική απόφαση και όχι με απόφαση της εταιρίας.

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου για την αίτηση προσωρινής διαταγής θα εκδοθεί αύριο.

 

Κ.Κ.