03:35, Σάββατο
29 Ιανουαρίου 2022

Μπορεί η Αγίας Σοφίας να γίνει σαν τον πεζόδρομο της αθηναϊκής Ερμού;

Της Φιλίππα Βλαστού

Στην Αγία Σοφία, τότε που ακόμη ήταν δρόμος πριν γίνει πεζόδρομος, η εμπορικότητα της οδού ήταν στο πικ της. Έσφυζε από μαγαζιά το ένα δίπλα στο άλλο. Καταναλωτές που κατέβαιναν στο κέντρο είχαν την περιοχή στις πρώτες που θα επισκέπτονταν για τα ψώνια τους. Μετά ήρθε η πεζοδρόμηση. Όπως ήταν λογικό οι ρυθμοί της άλλαξαν. Για πολλούς προς το καλύτερο. «Όσο ήταν δρόμος η Αγία Σοφία ήταν ο καλύτερος εμπορικός δρόμος της πόλης, ακόμη και από την Τσιμισκή», περιγράφει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, ο οποίος διαπιστώνει ωστόσο ότι η περιοχή έχει εξελιχθεί.

«Συνεχίζει να αντέχει, αν και η πεζοδρόμηση έριξε την εμπορικότητα της. Γιατί να μην ξεχνάμε ότι τα έργα άργησαν να ολοκληρωθούν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η καταναλωτική συνήθεια του πολίτη που μέσα σε αυτήν είχε και το πέρασμα από την οδό να αλλάξει αναγκαστικά, λόγω των έργων, για μεγάλο διάστημα», αναφέρει.

Αν και η περιοχή κρατάει καλά ακόμη την αίγλη της, πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Η επιχειρηματική δραστηριότητα μεγάλων επιχειρήσεων και αλυσίδων είναι το «κλειδί» ώστε η περιοχή να αναγεννηθεί και τα μάτια του καταναλωτή να στραφούν ξανά προς τα εκεί, εξηγεί ο πρόεδρος του ΕΣΘ. «Είναι ένας υπέροχος δρόμος η Αγία Σοφία. Θα μπορούσε να είναι ένας από τους εμπορικότερους της Ελλάδας, όπως είναι αντίστοιχα ο πεζόδρομος της Ερμού στην Αθήνα. Αλλά αυτό θέλει φροντίδα», σημειώνει.