Χρ.Αναστασάκης: «Η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει πόλος έλξης θρησκευτικού τουρισμού»

Την άποψη ότι η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει πόλος έλξης θρησκευτικού τουρισμού εξέφρασε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Karfitsa ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Αναστασάκης. Παράλληλα, τόνισε ότι υποστηρίζει την διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα και θεωρεί ότι η πόλη αποκτάει και πάλι αυτοπεποίθηση.

Σχολιάστε μας την έως τώρα πορεία του Κωνσταντίνου Ζέρβα στο τιμόνι της διοίκησης του Δήμου;

Στηρίζω τις προσπάθειες του δημάρχου και τις αποφάσεις της διοίκησης, γιατί πιστεύω ότι αν αποτύχει ο κ.Ζέρβας θα αποτύχει και η Θεσσαλονίκη. Αυτά πηγαίνουν μαζί και πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Είναι δυο συγκινονούντα δοχεία.

Θεωρώ ότι ο δήμαρχος χτίζει σιγά σιγά αυτά που είχαν γκρεμιστεί την προηγούμενη τετραετία, όπου είχε αφεθεί η πόλη στην τύχη της. Αυτή τη στιγμή λοιπόν χτίζεται το αύριο της Θεσσαλονίκης μέσα από πολύ σημαντικά έργα. Όπως γνωρίζω προχωράει η ανάπλαση στο Καπάνι, στη Δ.Γούναρη, δημιουργούνται δυο νέα νηπιαγωγεία ένα στην Τούμπα και ένα στην Ξηροκρήνη, είναι σε εξέλιξη η ανάπλαση στην Ελ.Ζωγράφου στα Κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας, όπως επίσης και της πλατείας του Διοικητηρίου. Ο δήμαρχος έχει ένα πολύ καλό επιτελείο από αντιδημάρχους και πιστεύω ότι η αυτοπεποίθηση που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια από τη Θεσσαλονίκη την αποκτάει ξανά.

Πως βλέπετε την ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους;

Με βάση τα σχέδια που έχουμε δει θα γίνει πολύ όμορφη, θα ανανεωθεί. Σαφώς έχω ακούσει τις αρνητικές κριτικές, όμως δεν γίνεται να ικανοποιούνται όλα τα κέφια. Σε κάποιους μπορεί να αρέσει και σε κάποιους άλλους όχι. Σε μια δημοκρατία όμως σημασία έχει τι αρέσει στους περισσότερους. Στην τελική, καλύτερα να κάνουμε κάτι, από το να μην κάνουμε τίποτα.

Η πλατεία Αριστοτέλους παλαιότερα χρησιμοποιούνταν κατά κύριο λόγο για τις συγκεντρώσεις των κομμάτων. Αυτό δεν θέλουμε να συνεχιστεί, αλλά να αλλάξει προφίλ και να την χαίρονται όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της.

Ο Χρήστος Αναστασάκης

Τι πιστεύετε ότι θα πρέπει να γίνει ακόμη στην πόλη;

Για τη Θεσσαλονίκη υπάρχουν πάντα πολλά σχέδια. Ένα από αυτά για εμένα είναι ότι πρέπει να γίνει τρίτος πόλος έλξης θρησκευτικού τουρισμού παγκοσμίως, μετά την Ιερουσαλήμ και την Κωνσταντινούπολη. Αυτό είναι κάτι που ανεβάσει αρκετά την πόλη. Για αυτό θα πρέπει όλοι, από τον δήμο μέχρι το αρμόδιο υπουργείο να βάλουν ένα λιθαράκι για να πραγματοποιηθεί και να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη την θέση που της ανήκει στον παγκόσμιο χάρτη.

Αν και έχουμε ακόμη αρκετό καιρό μέχρι τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές σκέφτεστε να δηλώσετε ξανά υποψηφιότητα;

Βέβαια, γιατί με χρειάζονται οι συνδημότες μου και θέλω να συμβάλω και να προσφέρω πράγματα που βλέπω ότι λείπουν από την πόλη. Θέλω να είμαι στην πρώτη γραμμή. Για παράδειγμα, στην Τούμπα πρέπει να φτιαχτεί ένα αθλητικό κέντρο με σύγχρονα γήπεδα, ώστε τα νέα παιδιά να έχουν έναν χώρο που θα μπορούν να διοχετεύουν δημιουργικά τον χρόνο τους και να αθλούνται.

Από την έντυπη Karfitsa