, Πέμπτη
30 Μαρτίου 2023

Δ. Θεσσαλονίκης: «Ομάδα ευταξίας» και όχι… «ΔΙΑΣ» μετά τις ενοχλήσεις

Της Φιλίππα Βλαστού

 

Πριν δυο μέρες οι δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας παρουσίασε μαζί με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Νίκο Ζεϊμπέκη την «ομάδα ευταξίας» που συγκροτήθηκε στον τομέα της καθαριότητας του δήμου.

Δεκατέσσερα δίκυκλα θα κυκλοφορούν στην πόλη για να επιβλέπουν και να καταγράφουν τα προβλήματα στην καθαριότητα.

Κατά την διάρκεια των δηλώσεων του όμως ο δήμαρχος Κ.Ζέρβας, «ονομάτισε» την ομάδα αυτήν ως «ΔΙΑΣ». Χαρακτηριστικά είπε: «Χαίρομαι πολύ που σήμερα ξεκινάει κάτι που η πόλη έχει ανάγκη και εμείς ως διοίκηση είχαμε δεσμευτεί και έχετε μπροστά σας την ομάδα ΔΙΑΣ του δήμου Θεσσαλονίκης, την ομάδα ΔΙΑΣ της καθαριότητας της Θεσσαλονίκης. Αυτή η ομάδα θα είναι εκεί, σε κάθε γωνιά της πόλης καθημερινά για να δει τι πρόβλημα υπάρχει στην καθαριότητα για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και να φτάσουμε την πόλη εκεί που πρέπει».

Αμέσως το μυαλό των περισσοτέρων πήγε αυτόματα στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ της Ελληνικής Αστυνομίας. Η συνωνυμία αυτή όπως ήταν λογικό έφερε ενοχλήσεις στις αστυνομικές αρχές. «Σαφώς και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, όμως ήταν άτοπο και άστοχο να ονομαστεί έτσι μια ομάδα καθαριότητας. Το λόγο που ονοματίστηκε έτσι δεν το γνωρίζουμε, αλλά θα μπορούσε να αποφευχθεί», αναφέρει στην Karfitsa ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τσαϊρίδης. «Όταν λέμε ομάδα ΔΙΑΣ θεωρούμε δεδομένο ότι στο μυαλό των πολιτών και της κοινωνίας έρχονται οι αστυνομικοί με τα μαύρα πάνω στις μηχανές που τρέχουν για να σώσουν τους πολίτες και να καταπολεμήσουν την εγκληματικότητα», σημειώνει ο ίδιος.

Από την πλευρά του δήμου, όπως αναφέρουν πηγές στην Karfitsa, τελικά η ονομασία θα είναι «ομάδα ευταξίας» και όχι «ΔΙΑΣ», και πως απλώς ήταν μια παρομοίωση του δημάρχου που έγινε απλά τιμητικά.