, Πέμπτη
20 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: «Δεν φταίμε εμείς εάν τα λεωφορεία που μας δίνουν να οδηγήσουμε, δεν έχουν καλοριφέρ ή κλιματισμό»

«Ως Συνδικάτο εργαζομένων στον Ο.Α.Σ.Θ., συνετίζουμε και επαναφέρουμε στην τάξη κάθε συνάδελφο μας που παρεκτρέπεται και δεν εκτελεί σωστά τα καθήκοντα του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΘ, με αφορμή περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας που έγιναν γνωστά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά τα συνεχή κρούσματα λεκτικών και άλλων επεισοδίων μεταξύ οδηγών και επιβατών, αλλά και μεταξύ επιβατών θα θέλαμε να απευθυνθούμε στο επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης και να καταδικάσουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται.

Γι’ αυτό ως Συνδικάτο εργαζομένων στον Ο.Α.Σ.Θ., συνετίζουμε και επαναφέρουμε στην τάξη κάθε συνάδελφο μας που παρεκτρέπεται και δεν εκτελεί σωστά τα καθήκοντα του.  Αντιστοίχως θα προστατεύσουμε αποφασιστικά με κάθε νόμιμο μέσο, κάθε συνάδελφο μας που δέχεται οποιαδήποτε είδους αναίτια επίθεση, ύβρεις ή προπηλακισμούς, από τους (λίγους ευτυχώς ) κακόβουλους επιβάτες που κυκλοφορούν καθημερινά.

Φίλοι – επιβάτες

Καθημερινά γινόσαστε και σεις αυτόπτες μάρτυρες των συνθηκών χάους που επικρατούν στους δρόμους της πόλη μας .

 Οι εργαζόμενοι – οδηγοί στα λεωφορεία προσπαθούμε να επιτελέσουμε το έργο μας υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Ερχόμαστε αντιμέτωποι με οδηγούς Ι.Χ  που αδιαφορούν για τον Κ.Ο.Κ και οδηγούν επικίνδυνα.

Με πεζούς που διασχίζουν τους δρόμους, από σημεία που δεν έχουν διαβάσεις, 

Με ασυνείδητους συμπολίτες μας που σταθμεύουν  όπου τους βολεύει, αδιαφορώντας για την δυσκολία που δημιουργούν στα λεωφορεία,  να κινηθούν με ασφάλεια στο δρομολόγιο τους.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ είμαστε κομμάτι της κοινωνίας. Καθημερινά μετακινούνται με τα λεωφορεία οι οικογένειες μας, οι συγγενείς και οι φίλοι μας.

Δεν φταίμε εμείς εάν δεν κυκλοφορούν αρκετά λεωφορεία, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες μιας αξιοπρεπούς συγκοινωνίας.

Δεν φταίμε εμείς εάν τα λεωφορεία που μας δίνουν να οδηγήσουμε, δεν έχουν καλοριφέρ ή κλιματισμό.

 Δεν φταίμε εμείς εάν το μποτιλιάρισμα στην πόλη δεν μας επιτρέπει να κινηθούμε γρηγορότερα  με αποτέλεσμα να καθυστερείτε να μεταβείτε στον προορισμό σας.

Είμαστε και εμείς,  όπως και εσείς,  αγανακτισμένοι και εξαντλημένοι με όλα όσα συμβαίνουν στους δρόμους της πόλης μας, αλλά και από τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί (περιορισμοί λόγω πανδημίας κ.τ.λ.). 

Και οι αρμόδιοι φορείς να αδιαφορούν επιδεικτικά για το ΧΑΟΣ αυτό!!!!!

Να υπενθυμίσουμε ότι, ο οδηγός είναι υποχρεωμένος να τηρεί τον Κ.Ο.Κ. ο οποίος σαφώς ορίζει ότι απαγορεύεται η επιβίβαση και αποβίβαση εκτός των στάσεων, που έχουν οροθετηθεί από τα αρμόδια όργανα..

Η επίλυση  οποιουδήποτε προβλήματος δια της λεκτικής ή άλλης βίας, μόνο καινούρια βία μπορεί να γεννήσει!!!».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.