, Σάββατο
26 Νοεμβρίου 2022

Γυναικείο ποδόσφαιρο ΠΑΟΚ-ΑΕΛ στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού

 1-logo-be-active
Το προσφάτως ανακαινισμένο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου της Πολίχνης (έδρα του Φοίνικα Πολίχνης), όπου ολοκληρώθηκαν εργασίες βελτίωσης των υποδομών τόσο του βοηθητικού όσο και του κύριου αγωνιστικού χώρου, θα φορέσει τα γιορτινά του το πρωί της Κυριακής 2 Οκτωβρίου 2016.
Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 24 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου 2016 και του προγράμματος BE ACTIVE που ως στόχο έχουν, να μυηθούν τα παιδιά στα αθλήματα, την άσκηση, για την προαγωγή της καλής υγείας και ενός άλλου τρόπου ζωής, ο Δήμος Παύλου Μελά παρουσιάζει μια εκδήλωση που περιλαμβάνει:
-φιλικό αγώνα γυναικείου ποδοσφαίρου μεταξύ της πρωταθλήτριας και κυπελλούχου ομάδας του ΠΑΟΚ και της νεοφώτιστης  ΑΕΛ, στις 12.00
– αγώνα μεταξύ της Ακαδημίας ποδοσφαίρου του Φοίνικα Πολίχνης και της φιλοξενούμενης PAOK LADIES ACADEMY, στις 11.00
-εκδήλωση τιμής για τον Γιώργο Λυσσαρίδη, που αποτελεί κόσμημα ήθους για την αθλητική Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Θα του δοθεί τιμητική πλακέτα από τον Δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη.
 
 
Γιώργος Λυσσαρίδης, του ποδοσφαίρου και της εκπαίδευσης
Ο Γιώργος Λυσσαρίδης, καθηγητής μαθηματικών , έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και Νέας Γενιάς στο Υπουργείο Πολιτισμού και Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, έχει δε συμβάλει σημαντικά στην κοινωνική και αθλητική ζωή του τόπου.
Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, ο κ. Λυσσαρίδης διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΠΣΜ (1984-1993) και μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ (1994-97, 2000-04) και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (1997-2004).  Είναι μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας και της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, καθώς και των σωματείων «Ελληνικό και Ιστορικό Αρχείο» και «Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά».  Επίσης, είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Σε τούτα ‘δω τα μάρμαρα» που αναφέρεται στην Πλατεία Διοικητηρίου, μια γειτονιά της Θεσσαλονίκης που άφησε τα σημάδια της στην ιστορία της πόλης.
 
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού BE ACTIVE
Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού είναι μια νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη. Η εβδομάδα θα δημιουργήσει νέες δραστηριότητες και, επίσης, θα αξιοποιήσει ήδη υφιστάμενες επιτυχείς πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό ή τοπικό πλαίσιο.
Αυτή η πανευρωπαϊκή εκστρατεία θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους Ευρωπαίους ώστε να ενεργοποιηθούν (Be Active) κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και για να ενθαρρυνθούν να παραμείνουν ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Ο αθλητισμός και η σωματική άσκηση συμβάλλουν σημαντικά στην ευεξία των ευρωπαίων πολιτών. Ωστόσο, το επίπεδο της σωματικής άσκησης παρουσιάζει αυτή τη στιγμή στασιμότητα και, σε ορισμένες χώρες, ακόμη και υποχώρηση. Η ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού αποτελεί μια απάντηση στην πρόκληση αυτή. Η έλλειψη σωματικής άσκησης έχει όχι μόνο αρνητικές συνέπειες στην κοινωνία και στην υγεία των πολιτών, αλλά και οικονομικό κόστος. Επιπλέον, ο αθλητισμός έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τα μηνύματα ανεκτικότητας και την ιδιότητα του πολίτη σε όλη την Ευρώπη. Η προώθηση του ρόλου του αθλητισμού ως μέσου για την κοινωνική ένταξη θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των υφιστάμενων προκλήσεων στην ευρωπαϊκή κοινωνία.
Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού αποσκοπεί στην προώθηση της συμμετοχής στον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση και στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα οφέλη αυτής της συμμετοχής. Η εβδομάδα είναι για όλους – ανεξαρτήτως ηλικίας, καταγωγής ή επιπέδου φυσικής κατάστασης. Αποσκοπεί στη συμμετοχή μεμονωμένων ατόμων, δημόσιων αρχών και εκπροσώπων του αθλητικού κινήματος, των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και του ιδιωτικού τομέα.
1-lyssaridis filikos agonas podosfairou_Layout 1