07:21, Πέμπτη
30 Ιουνίου 2022

Η  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει την πολιτική προστασία των Δήμων

Ένα πάγιο αίτημα όλων όσοι επιχειρούν έναντι των φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών, που ενίοτε ως εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν, ικανοποίησε σήμερα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, διανέμοντας είδη επιχειρησιακών μέσων ατομικής προστασίας ύψους 470.000 ευρώ στα στελέχη Πολιτικής Προστασίας των Δήμων,  την ΕΜΑΚ και προς τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων πολιτικής προστασίας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, παρέδωσαν στη Γενική Γραμματέα του Δήμου Καλαμαριάς, Ελένη Φύκα και τον Υπεύθυνου του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Χρυσόστομο Γιώτη τον σάκο με το σετ που αποτελείται από είδη ειδικής ένδυσης υψηλών προδιαγραφών και άλλων μέσω ατομικής προστασίας.

«Οι συνθήκες των καιρών που διανύουμε, μας δείχνουν ολοένα και περισσότερο τη σημασία της Πολιτικής Προστασίας, τόσο υπηρεσιακά, όσο και στο πλαίσιο του εθελοντισμού. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας γι’ αυτήν την προσφορά της, η οποία θα αξιοποιηθεί στο έπακρο» δήλωσε η Γενική Γραμματέας του Δήμου Καλαμαριάς, Ελένη Φύκα.