02:29, Κυριακή
03 Ιουλίου 2022

Καταδίκη για ασέλγεια μουσικού σε 10χρονο μαθητή του

Φυλάκιση 40 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε 54χρονο καθηγητή μουσικής του δημοτικού ωδείου Κατερίνης, για κατάχρηση σε ασέλγεια 10χρονου μαθητή του. Τον καθηγητή “συνέλαβε” τον Ιούνιο του 2015 η ίδια η μητέρα του παιδιού που κατά τύχη είδε τη σκηνή από τη χαραμάδα της πόρτας στην αίθουσα διδασκαλίας.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο όπως και πρωτόδικα επιβάλλοντας μία σειρά από περιοριστικούς όρους για τη χορήγηση της αναστολής, και συγκεκριμένα της παρακολούθησης του καταδικασθέντα από κοινωνική υπηρεσία, της εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα μία φορά το μήνα, της απαγόρευσης οποιασδήποτε επικοινωνίας με τον ανήλικο όπως και της απαγόρευσης προσέγγισής του σε απόσταση 100 μέτρων.

Στη δίκη, η μητέρα του παιδιού περιέγραψε όσα είδε οδηγώντας την υπόθεση στη δικαιοσύνη, ενώ ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι ασέλγησε υποστηρίζοντας ότι προσπάθησε να πάρει το χέρι του παιδιού από κει που το είχε και παρεξηγήθηκε η κίνησή του, χωρίς όμως να πείσει το δικαστήριο.