Κυριάκος Μητσοτάκης: Ένας άνεμος αισιοδοξίας πνέει επιτέλους στην πόλη του Βαρδάρη

Την επέκταση του παραλιακού μετώπου σε μήκος 40 χλμ από το Καλοχώρι έως τη Μηχανιώνα, την ανέγερση νέου ογκολογικού  νοσοκομείου στη βορειοδυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης και την δημιουργία βιομηχανικής ζώνης στο Καλοχώρι όπου βρίσκονται διάσπαρτες 850 επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 85ης ΔΕΘ. Παράλληλα αναφέρθηκε στην κατασκευή 17 νέων σχολικών μονάδων.

Για το μεγάλο έργο στην ακτογραμμή της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα γίνει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Για το ογκολογικό νοσοκομείο σημείωσε ότι θα καλύπτει τις ανάγκες όλης της χώρας, επισημαίνοντας ότι το Θεαγένειο υπηρέτησε και υπηρετεί τη δημόσια υγεία για δεκαετίας, ο κύκλος του όμως κλείνει. «Η Θεσσαλονίκη αξίζει ένα σύγχρονο αντικαρκινικό νοσοκομείο και θα το αποκτήσει», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του αεροδρομίου, τονίζοντας ότι ολοκληρώθηκε πιο γρήγορα απο τον αναμενόμενο χρόνο,  η σύνδεση του λιμανιού με τον άξονα ΠΑΘΕ, ο άξονας Θεσσαλονίκης – Έδεσσας. «Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία αλλάζουν. Ένας άνεμος αισιοδοξίας πνέει επιτέλους στην πόλη του Βαρδάρη», είπε χαρακτηριστικά ο  πρωθυπουργός.

Ο  κ Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος που, όπως είπε «επιτέλους χωροθετήθηκε σωστά» και στο το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ που «αναμένει από τον επενδυτή να ξεκινήσει αφού η πολιτεία λύνει όλα τα θέματα που αφορούν στη χωροταξία και τις χρήσεις γης». Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι σε συνεννόηση με τους δήμους Θεσσαλονίκης και Πυλαίας ο Άρης μπορεί να αποκτήσει το νέο του κιτρινόμαυρο στάδιο για να γίνει με τη σειρά του το Χαριλάου η έδρα ενός μεγάλου καταπράσινου άλσους.

Για το μετρό ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «παρά τις αντιδράσεις λίγων το έργο προχωράει και με αποφάσεις ανώτατου δικαστηρίου, ενώ παράλληλα αποδίδονται πίσω ανοιχτοί χώροι που παρέμεναν δεσμευμένοι από τα εργοτάξια. «Η άνετη, γρήγορη και ασφαλής μετακίνηση των Θεσσαλονικέων είναι πλέον ρεαλιστική αισιοδοξία και όχι ψέμα ζωγραφισμένο σε μουσαμάδες», σχολίασε και ανακοίνωσε την εκκίνηση των μελετών για την επέκταση του μετρό προς τις δυτικές συνοικίες.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ποιότητα των προτάσεων του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση της ΔΕΘ, έργο το οποίο θα στηρίξει η πολιτεία για να ολοκληρωθεί το 2026, σημειώνοντας ότι θα προσδώσει στη Θεσσαλονίκη τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.

Επίσης, αναφέρθηκε στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, για το οποίο είπε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντός των επόμενων μηνών.