Σ. Καλαφάτης:«Έλλειμμα δημοτικής μέριμνας στις γειτονιές Δόξας και Αγίας Τριάδας»

Kalafatis-Ag.Triada- Odos Amalias
Συγκεκριμένους σχεδιασμούς για αναπλάσεις και πεζοδρομήσεις που υπηρετούν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, αλλά και απαντήσεις σε σοβαρά ελλείμματα κοινωνικών εξυπηρετήσεων που αναδεικνύουν οι ίδιοι οι πολίτες, παρουσίασε κατά τη σημερινή του περιήγηση στις γειτονιές της Δόξας και της Αγίας Τριάδας ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.

«Πρόκειται για δύο ακόμη πυκνοδομημένες συνοικίες, με έλλειμμα δημοτικής μέριμνας και μάλιστα σε προκλητικά μικρή απόσταση από το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης», δήλωσε μετά την ανταλλαγή απόψεων με περίοικους και καταστηματάρχες που συνάντησε κατά την περιήγηση.
«Η ανάπλαση και διαμόρφωση πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου στο τμήμα της οδού Παπάφη μεταξύ Καυτατζόγλου και Καραμανλή, καθώς και η πεζοδρόμηση της οδού Αμαλίας πίσω από το Γαλλικό Ινστιτούτο, αποτελούν μέρος του σχεδίου μας για τη ριζική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής», αποκάλυψε.
Ενώ, απαντώντας άμεσα στις παρατηρήσεις πολιτών, για την έντονη έλλειψη σχολικής στέγης στην περιοχή, συμπλήρωσε πως «το δημοτικό οικόπεδο στην οδό Κατσιμίδη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία Παιδικού Σταθμού». Έχοντας μάλιστα υπόψη του ότι ο ΟΣΚ απαλλοτρίωσε πρόσφατα ένα οικόπεδο στην οδό Λαχανά, πρόσθεσε: «πρέπει γρήγορα και αποτελεσματικά, με έργα, όχι με λόγια, να προωθηθεί η κατασκευή δύο νηπιαγωγείων σ` αυτό το οικόπεδο.»
Πολλοί κάτοικοι που συνομίλησαν με τον υποψήφιο δήμαρχο εστίασαν το ενδιαφέρον τους, στα έντονα προβλήματα κυκλοφορίας και στάθμευσης. Ο ίδιος υπογράμμισε πως «είναι οφθαλμοφανής η ανάγκη για οργάνωση του χώρου, της κυκλοφορίας και των κινήσεων οχημάτων και πεζών γύρω από το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο και το σχολικό συγκρότημα του Ευκλείδη» και δεσμεύτηκε για παρεμβάσεις που να “απαντούν” αποτελεσματικά στις ανάγκες.
Πρότεινε μάλιστα, τη θέσπιση ειδικού τιμολογίου χρήσης του υπογείου parking του Δημαρχείου, για κατοίκους των γειτονικών περιοχών: «Υπάρχουν μελέτες, που καταδεικνύουν ότι το πρόβλημα στάθμευσης, συνεπάγεται ατέλειωτες ώρες άσκοπων κύκλων, για τους κατοίκους της περιοχής. Πολλοί εξ` αυτών θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν, αν και εφόσον το επιθυμούν, το στεγασμένο parking του Δημαρχείου, ως εναλλακτική λύση.»
«Μέσω των επαφών και των συζητήσεων στις γειτονιές μπορούμε όλοι μαζί να αναδείξουμε τα πραγματικά προβλήματα, να εντοπίσουμε τις πραγματικές ανάγκες της Θεσσαλονίκης και να προωθήσουμε τις λύσεις που πρέπει να δοθούν από τη δημοτική αρχή», τόνισε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Καλαφάτης και κατέληξε: «Είναι καιρός να συζητήσουμε και να αξιολογηθούμε για τις προτάσεις μας, για όσα καλούμαστε να κάνουμε γι` αυτήν την πόλη, για όσα οι ίδιοι οι Θεσσαλονικείς επιθυμούν για να βελτιώσουν τη ζωή τους. Και βεβαίως για τα εχέγγυα κάθε υποψηφίου, να είναι αποτελεσματικός».-