Σαράντης Bakery Patisserie, το ζαχαροπλαστείο που μπήκε στις top επιλογές μέσα σε δυο χρόνια

Σε μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη που σφύζει από ζαχαροπλαστεία και βιτρίνες γεμάτες με γλυκά που σου «κλείνουν» το μάτι όταν γυρίσεις το βλέμμα σου πάνω τους ανθίζουν συνεχώς ιδέες και προσπάθειες νέων ανθρώπων που θέλουν να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα στον γευστικό χάρτη της πόλης.

Στην Αγίου Δημητρίου, την πολυσύχναστη οδό, με τα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και τους φούρνους που κρατιούνται αρκετές δεκαετίες ο Θοδωρής Σαράντης επιχείρησε να φέρει έναν νέο αέρα που θα συνδυάζει all time classic γεύσεις με μια σύγχρονη ματιά.

Η ζαχαροπλαστική για τον Θ.Σαράντη ήταν μια «οικογενειακή υπόθεση», εξηγεί στην Karfitsa. Για μερικά χρόνια ασχολήθηκε με την πληροφορική σπουδάζοντας, όμως η αγάπη του ήταν ο κόσμος της ζαχαροπλαστικής και όπως περιγράφει «στο πλαίσιο της οικογενειακής μας ενασχόλησης με οδήγησε σε κάτι παραπάνω από ένα επάγγελμα. Μία δημιουργική δουλειά, που διαρκώς μπορεί να προσαρμόζεται και να δίνει στον κόσμο εναλλακτική διαφυγή σε όμορφες απολαύσεις».

Το όνειρο έγινε μια γλυκιά…πραγματικότητα

Και ενώ προχωρούσε μια μέρα του 2019 στην οδό Αγίου Δημητρίου ξαφνικά είδε ένα άδειο μαγαζί. Αμέσως φαντάστηκε τον χώρο να μεταμορφώνεται σε ένα μαγαζί που θα φιλοξενούσε τις δημιουργίες του, γλυκές και αλμυρές. «Τότε αποφάσισα, μαζί με την πολύτιμη βοήθεια της οικογένειας μου, να κάνω την αρχή. Δεν είχα τίποτα δεδομένο τότε, παρά μόνο την ανυπομονησία μου για κάτι καινούριο που θα μπορούσε με πολλή προσπάθεια να κάνει την ιδιαίτερή μου σχέση με τη ζαχαροπλαστική, μία βιώσιμη επιχείρηση. Από την αρχική του σύλληψη, πρόθεση μας ήταν το μαγαζί μας να παράγει προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας με βάση τις καλύτερες πρώτες ύλες. Έτσι, δύο χρόνια τώρα το ζαχαροπλαστείο μας έχει χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες της γειτονιάς και της πόλης μας».

Μέσα σε λίγα χρόνια ο Θ.Σαράντης κατάφερε να βάλει ζαχαροπλαστείο στο τοπ μαγαζιά της περιοχής και ένας βασικός λόγος όπως τονίζει είναι διότι «προκειμένου να εξυπηρετεί το σκοπό του ως εναλλακτική διαφυγή σε όμορφες απολαύσεις, το κατάστημα μας έχει κάνει τεράστια προσπάθεια για να καλύψει τις διαφορετικές προτιμήσεις των καταναλωτών μας». Πιο συγκεκριμένα «ξεκινώντας από τα πρωινά, οι πελάτες μας από νωρίς το πρωί απολαμβάνουν σάντουιτς, προϊόντα ζύμης, μπάρες δημητριακών, είδη αρτοσκευασμάτων και άλλες δημιουργίες πάντα με βάση τις πρώτες ύλες της εξαιρετικότερης ποιότητας που διατίθεται στην αγορά. Φυσικά από τη συλλογή των προϊόντων μας δεν θα μπορούσε να λείπει το ψωμί. Ψωμί φτιαγμένο με αγάπη, τέχνη και άλευρα εξαιρετικής ποιότητας».

Γλυκές – αλμυρές απολαύσεις

Τα γλυκά του νεαρού ζαχαροπλάστη έχουν γίνει must try, καθώς είναι ο λόγος που έχει εξαπλωθεί η φήμη του καταστήματος τόσο γρήγορα, στο κοινό της Θεσσαλονίκης, όπως περιγράφει ο ίδιος. «Οι κρέμες και οι σαντιγές είναι παραγωγής μας, φρούτα διαλεγμένα, μπισκότα με βάση το εξαιρετικό βούτυρο που κυκλοφορεί στην αγορά! Και φυσικά τα παντεσπάνια και οι τούρτες μας…».

Τον ρωτήσαμε ποια είναι τα best seller του μαγαζιού και μας απαντάει ότι «είναι τα αλμυρά μας – αυτό το βούτυρο! Ομοίως πρέπει η τάρτα με φρούτα ή λεμόνι, η black forest και το bueno».

Η Θεσσαλονίκη είναι γνωστό ότι φημίζεται για την κουζίνα της, ωστόσο ο Θοδωρής Σαράντης θέλει να συμβάλει όσο μπορεί ώστε η πόλη να διατηρήσει τα υψηλά στάνταρ της ποιοτικής αρτοζαχαροπλαστικής πλευράς της. «Νομίζω ότι κανείς δεν αμφιβάλει ότι η Θεσσαλονίκη είναι εδώ και πολλά χρόνια μια γαστρονομική πρωτεύουσα! Στόχος του καταστήματός μας είναι να διατηρήσει και να εντείνει την αδιαμφισβήτητη φήμη της Θεσσαλονίκης ως “must go” γαστρονομικού προορισμού», επισημαίνει με χαμόγελο ο νεαρός επιχειρηματίας και ζαχαροπλάστης.