14:41, Σάββατο
29 Ιανουαρίου 2022

Σε ρυθμούς Philoxenia και Hotelia η Θεσσαλονίκη

To εκθεσιακό δίδυμο “Philoxenia-Hotelia” επέστρεψε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης στέλνοντας αισιόδοξα μηνύματα για την τουριστική βιομηχανία.

Ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, χαρακτήρισε τις δύο εκθέσεις ως ένα κορυφαίο τουριστικό γεγονός, ενώ συμπλήρωσε ότι το 2022 θα είναι μία χρονιά ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό και απέδωσε τα εύσημα στο δήμο Θεσσαλονίκης για την αναγνώριση της πόλης από την Unesco ως γαστρονομικού προορισμού.

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, τόνισε ότι στόχος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι να καταστεί η περιοχή τόπος γυρισμάτων οπτικοακουστικών παραγωγών 365 μέρες το χρόνο, κι αυτός ο στόχος είναι δυνατό να επιτευχθεί από το επόμενο κιόλας έτος.

Παράλληλα, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος, δήλωσε ότι στόχος τους για το 2022 είναι να πιάσουν τα νούμερα του 2019, ενώ υπογράμμισε ότι αρκετές αεροπορικές εταιρίες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την επόμενη χρονιά. “Το 2022 θα είναι μια χρονιά που θα μας κάνει να ξεχάσουμε το 2019 και να μιλάμε για ένα νέο ορόσημο”, κατέληξε ο ίδιος.