05:01, Σάββατο
25 Ιουνίου 2022

Sky Express: «My Thessaloniki» το όνομα νέου αεροσκάφους της αεροπορικής εταιρείας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Της Κατερίνα Χαρκιολάκη 
Ένα από τα νέα αεροσκάφη της Sky Express ονομάστηκε «My Thessaloniki», προς την τιμή της Θεσσαλονίκης.
Σήμερα στο αεροδρόμιο Μακεδονία έγινε εκδήλωση στην οποία έδωσε το παρόν μεταξύ άλλων και ο υπουργός υποδομών και μεταφορών Κώστας Καραμανλής.
Σε δηλώσεις του ο Ιωάννης Γρύλος, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου IOGR είπε ότι «οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης έχουν αγκαλιάσει την Sky Express από την πρώτη ημέρα της παρουσίας μας. Η πληρότητα των πτήσεων μας είναι υψηλή και το μερίδιο αγοράς που έχουμε ήδη κερδίσει πολύ ικανοποιητικό» και πρόσθεσε ότι «την τιμή που μας έκανε η Θεσσαλονίκη θέλουμε να την ανταποδώσουμε δίνοντας σε ένα από τα νέα μας αεροσκάφη το όνομα αυτής της ξεχωριστής πόλης και συγκεκριμένα ‘’My Thessaloniki’’».
Μάλιστα, όπως είπε ο κ.Γρύλος, στο τέλος του 2021 η εταιρεία θα διαθέτει τον πιο «πράσινο» στόλο στην Ελλάδα και έναν από τους πιο φιλικούς σε όλη την Ευρώπη.
Ο κ.Καραμανλής στη συνέχεια τόνισε ότι για την Κυβέρνηση η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και για αυτό προχωράει πολύ σημαντικά έργα που αλλάζουν την πόλη και θα την καταστήσουν, αυτό που όλη το επιθυμούμε, πρωτεύουσα της νοτιοανατολικής Ευρώπης. «Ένα από αυτά τα έργα είναι και η αναβάθμιση του αεροδρόμιου Μακεδονία, που πλέον έχει γίνει ένα από τα πιο σύγχρονα αεροδρόμια», είπε ο υπουργός. Παράλληλα τόνισε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πάρει την απόφαση η κυβέρνηση να στηρίξει τον τομέα των αερομεταφορών που δοκιμάστηκε από την κρίση της πανδημίας.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, είπε ότι σε όλη αυτή την προσπάθεια υποδομής που γίνεται, μάκαρι σύντομα να έρθει η στιγμή που θα φτάνει και το μετρό στο αεροδρόμιο. Από την πλευρά της η κα Πατουλίδου τόνισε ότι η ονομασία αεροσκάφους με το όνομα της Θεσσαλονίκης είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί. «Μια είναι η καρδιά που ”βαράει” στην πόλη και αυτή είναι για όλους τους ανθρώπους που επενδύουν εδώ», σημείωσε.