18:48, Πέμπτη
07 Ιουλίου 2022

Θεσσαλονίκη: «Εν βρασμώ» η δολοφονία 32χρονου από το χέρι του πατέρα του στα Πυλαιώτικα

Η οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε την Κυριακή του Θωμά τον Απρίλιο του 2020 στα «Πυλαιώτικα» της Θεσσαλονίκης όπου 65χρονος σήμερα πυροβόλησε και σκότωσε με κυνηγετικό όπλο τον 32χρονο γιο του, βάζοντας τέλος «σε ένα διαρκές δράμα» όπως το περιέγραφαν οι γείτονες, αναβίωσε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πολυγύρου. Ο πατέρας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 χρόνων, καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτό τον ισχυρισμό ότι το έγκλημα τελέστηκε εν βρασμώ ψυχικής ορμής, ενώ του αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Το περιστατικό συνέβη όταν η μητέρα του 32χρονου τηλεφώνησε στον σύζυγό της λέγοντας ότι το παιδί τους για μία ακόμη φορά τη χτύπησε. Οργισμένος ο 65χρονος πήγε στο σπίτι του, όπου ο 32χρονος τον χτύπησε. Πήρε το κυνηγετικό όπλο και τον πυροβόλησε. «Το μόνο που θυμάμαι είναι τον ξάδερφό μου να μου φωνάζει «τι κάνεις θα τον σκοτώσεις» και μετά που ήμουν μέσα στο περιπολικό», ανέφερε στην απολογία του στο δικαστήριο ο 65χρονος. Περιέγραψε μάλιστα τα όσα ζούσε η οικογένεια όταν ο γιος τους, τους χτυπούσε διαρκώς κατάσταση που επιβεβαίωσαν γείτονες και συγγενείς.

Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι το έγκλημα «εν βρασμώ ψυχικής ορμής», όπως ζήτησε από την αρχή της δίκης ο συνήγορος του 65χρονου Νικόλαος Βαλεργάκης. Μετά και την αναγνώριση του ελαφρυντικού επιβλήθηκε η ποινή των 6 χρόνων κάθειρξης και το Κακουργιοδικείο έκανε δεκτό το αίτημα να του αναγνωριστεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση και τον άφησε ελεύθερο.