01:06, Πέμπτη
30 Ιουνίου 2022

Θεσσαλονίκη: Στάχτη το κτίριο που κάηκε στην πλατεία Αριστοτέλους – Δείτε εικόνες από το εσωτερικό του

Εικόνες καταστροφής αποτυπώνονται σε φωτογραφίες μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, η φωτιά κατόρθωσε να περάσει από το ΒΕΘ και στο διπλανό κτίριο στη Σόλωνος, δίπλα από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας μόνο συντρίμμια στο πέρασμά της.

Στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβεστικά οχήματα κα 40 πυροσβέστες. Τα πληρώματα του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο σημείο πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες σε όσους είχαν ανάγκη, ενώ παράλληλα άνδρες της πυροσβεστικής κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τουλάχιστον 44 άτομα.

Συνολικά 13 άτομα μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της πόλης. Συγκεκριμένα, ένα παιδάκι, 12 ετών διακομίσθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, 4 άτομα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος” και τα υπόλοιπα 8 άτομα στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Όλα τα άτομα που διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο έπασχαν από δύσπνοια, ενώ μέχρι στιγμής σύμφωνα με το ΕΚΑΒ κανένα δεν φέρει εγκαύματα.

Κρίνεται σημαντικό να σημειωθεί ότι η αιτία της πυρκαγιάς, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η έκρηξη μιας κλιματιστικής μονάδας, που βρισκόταν στον ακάλυπτο χώρο ενός διπλανού κτιρίου.

Ακολουθούν οι εικόνες: